Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Pimec celebra l’acord de pressupostos i demana “celeritat” per tirar endavant els projectes

ACN Barcelona – La patronal Pimec ha celebrat l’acord de pressupostos entre el Govern i el PSC i ha demanat “celeritat” per tirar endavant els projectes. En un comunicat, la […]

Agències 01/02/2023

ACN Barcelona – La patronal Pimec ha celebrat l’acord de pressupostos entre el Govern i el PSC i ha demanat “celeritat” per tirar endavant els projectes. En un comunicat, la patronal de les petites i mitjanes empreses assegura que els comptes “impulsen el progrés econòmic i social del país”. En aquesta línia, el seu president, Antoni Cañete, ha indicat que els pressupostos són “el primer pas per a la creació d’un nou marc de competitivitat, econòmic, social i mediambiental per a Catalunya”. De les partides pressupostàries, Pimec ha destacat els 680 milions d’euros previstos en el marc del Pacte Nacional per a la Indústria. Així mateix, ha assegurat que “continuarà treballant” perquè es revisi la “pressió fiscal” que pateixen les pimes i autònoms.

En el comunicat, Pimec també demana el “desplegament efectiu” de l’Oficina de Gestió Empresarial, la Finestreta Única Empresarial i la millora de les dotacions necessàries per als tràmits vinculats a l’inici de l’activitat empresarial. A més, reclama situar “com a prioritat” les polítiques actives d’ocupació i la formació continua.

Així mateix, la patronal valora “positivament” que s’hagi apostat per crear una comissió tècnica entre la Generalitat i el govern espanyol per “transformar” l’aeroport del Prat. “L’objectiu és tenir les màximes i millors connexions i guanyar competitivitat”, defensa.