Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

Persones que han perdut un ull per l’impacte de projectils exigeixen que s’acabi amb la “impunitat policial”

ACN Barcelona.-Diverses persones que han perdut un ull per projectils policials en els últims anys exigeixen que s’acabi amb la “impunitat policial”. Així ho reclamen en un vídeo difós a […]

Avatar
Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-Diverses persones que han perdut un ull per projectils policials en els últims anys exigeixen que s’acabi amb la “impunitat policial”. Així ho reclamen en un vídeo difós a les xarxes des d’organitzacions com Stop bales de goma i Ojo con tu ojo en què clamen contra l’ús de qualsevol classe de projectils, ja siguin pilotes de goma o siguin de foam. Una de les persones que intervé en el vídeo és Ester Quintana, que afirma que els projectils de foam són “igual de lesius” que les pilotes de goma. També hi surt Roger Español, que reivindica que el dret a la protesta sigui efectiu. “Les nostres ferides no poden ser comparades amb la destrossa o crema del mobiliari urbà”, afegeix Roger Español.

Una altra de les veus és la d’un noi que explica que el 2001 va perdre l’ull per culpa d’una pilota de goma i afirma que des de llavors 14 més han estat mutilades per projectils disparats per la policia a Catalunya. “Fins quan ha de durar això?”, es pregunta.