Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Parera carrega contra els radars a 30 km/h: “No protegeixen els entorns escolars, estan pensats per recaptar”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La candidata de Valents a l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera, ha carregat contra els radars a30 km/h que el govern d’Ada Colau ha instal·lat en diversos carrers de Barcelona en els últims mesos per, entre d’altres, protegir entorns escolars. “No protegeixen, estan pensats per recaptar i posar la mà a la butxaca de la ciutadania”, ha assegurat. Per Parera, el control del trànsit implica posar més agents cívics i de la Guàrdia Urbana. “No podem tenir la Barcelona dels 54 radars, és una persecució”, ha insistit en una atenció als mitjans. A banda, la candidata de Valents ha demanat la dimissió del síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, per les declaracions sobre les finques okupades a la plaça Bonanova.

Parera ha fet aquestes declaracions en una atenció als mitjans a la cruïlla entre Travessera de Gràcia i el carrer Balmes, una de les vies on s’ha instal·lat un radar a 30 km/h recentment. En aquest sentit, Parera ha insistit a defensar la retirada d’aquests controls perquè, segons ha afirmat, contribueixen en l’increment de les retencions al centre de la ciutat. La candidata de Valents ha admès que sí que calen controls de velocitat, però no a 30 km/h ni tampoc al centre de Barcelona. “No es pot circular”, ha remarcat. Tanmateix, sí que ha demanat controls per a patinets elèctrics i bicicletes.

Publicitat

També sobre mobilitat, la candidata de Valents ha carregat contra la reducció de carrils de circulació i l’ampliació dels carrils bici, de bus i de taxi, com en el cas de Via Augusta. “És un atemptat contra el sentit comú”, ha denunciat. Preguntada per una alternativa, Parera ha apostat per “repensar” aquests carrils bici i els carrils de bus i taxi en les vies d’entrada i sortida de la ciutat; la circulació a la plaça de les Glòries; i també fomentar els aparcaments “dissuasius” en estacions de Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat.

<strong>Dimissió del síndic de greuges de Barcelona</strong>

Eva Parera ha carregat durament contra el síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, pel comunicat emès el passat dimecres en relació amb la situació a les finques okupades de la plaça Bonanova. En el comunicat, la sindicatura instava les administracions a intervenir per restablir la pau social a la zona i alertava que amenaces com la de Desokupa “generen una despesa pública innecessària”.

Parera ha qualificat les declaracions d'”inacceptables i desafortunades”. Segons la candidata de Valents, el síndic “no està fent la seva feina en representació dels veïns, sinó que és una extensió dels comuns i les seves polítiques”. “No ens podem permetre un síndic partidista”, ha conclòs.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió