Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Paluzie diu que les “estructures del franquisme resisteixen” com demostra que no s’hagi demanat perdó per Companys

ACN Barcelona.-La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha denunciat que l’estat espanyol encara no ha demanat perdó per “l’assassinat” del president Lluís Companys com si han fet l’estat francès i […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha denunciat que l’estat espanyol encara no ha demanat perdó per “l’assassinat” del president Lluís Companys com si han fet l’estat francès i alemany. En un breu discurs després de l’ofrena davant la tomba de Companys, al cementiri de Montjuïc, Paluzie ha afegit que això demostra que la transició “no va ser una ruptura sinó una reforma” i que “les estructures del franquisme resisteixen a les estructures judicials i policials”. En aquest sentit, ha assenyalat que ara s’han tornat a utilitzar de manera “barroera” els delictes de rebel·lió i sedició contra el govern de l’1-O.

Paluzie ha remarcat la mort “digníssima” del president Companys després d’una “vida plena” i ha afirmat que va lluitar per moltes causes, com els drets laborals, la laïcitat, la democràcia i la república. La presidenta de l’ANC ha volgut recordar dues cites del president de la Generalitat afusellat. “De les causes nobles hi haurà molts defensors al món però la causa catalana només la defensarem els catalans” i les últimes paraules que va dedicar a la seva dona: “No acceptis condols, no ploris, aixeca’t i lluita”. Es tracta, segons Paluzie, d’un missatge de persistència en la lluita.