Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Pagesos i alcaldes de Lleida protesten davant la Generalitat pel retard amb el repartiment d’ajuts per les gelades

ACN Barcelona – Una cinquantena de pagesos i alcaldes de les comarques de Lleida s’han concentrat aquest dimarts davant el Palau de la Generalitat per protestar pel retard i la […]

Agències 24/05/2022

ACN Barcelona – Una cinquantena de pagesos i alcaldes de les comarques de Lleida s’han concentrat aquest dimarts davant el Palau de la Generalitat per protestar pel retard i la inconcreció en el repartiment d’ajudes pel sector de la fruita dolça. Segons ha alertat el president del sindicat Asaja, Pere Roqué, s’ha perdut el 70% de la collita d’enguany, valorada en 450 milions d’euros. Tal com avisen des del sector, la mala collita i “l’ambigüitat” mostrada pel Govern posa en perill la viabilitat de moltes plantacions i uns 30.000 llocs de feina. “Si com a mínim tinguéssim una xifra podríem dir si hi estem d’acord o no”, ha lamentat després de reunir-se amb la secretaria general de Presidència, Núria Cuenca.

“Hi ha molts pagesos que han dit que aquesta campanya serà l’última, que quan acabi arrancaran i fora. No poden subsistir ni començar-ne una altra”, ha apuntat per la seva part el president de la Plataforma en Defensa de la Fruita Dolça, Jaume Molló.