Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Padrós demana al Govern no descartar un confinament general “curt i intens”

ACN Barcelona.-El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha demanat al Govern no descartar un confinament general “curt i intens”. En declaracions a RAC1, ha […]

Avatar
Agències 30/10/2020

ACN Barcelona.-El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha demanat al Govern no descartar un confinament general “curt i intens”. En declaracions a RAC1, ha afirmat que les xifres actuals “no són assumibles” i que si no es reverteixen en 15 dies el sistema sanitari “pot petar”. Ha esperat que les mesures anunciades aquest dimecres funcionin però ha defensat que el confinament total podria ser la millor opció també per a l’economia. “Si no fem res i el sistema es col·lapsa, acabarem fent el confinament però llavors serà llarguíssim”, ha dit. Padrós ha afirmat que el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, “evoluciona tan bé que properament serà donat d’alta a l’hospital i podrà tornar al seu domicili”.

Padrós ha valorat que el paquet de mesures anunciat aquest dijous pel Govern és “coherent” però ha alertat que pot ser que amb el pas dels dies “no sigui suficient”. Padrós ha fet una crida a que tothom estigui “al peu del canó”, des del Govern fins als ciutadans. “La restauració no és culpable, la cultura no és culpable, però l’actuació dels individus en aquest país, sí”, ha declarat. El president del COMB ha considerat que fins que no arribi la vacuna no es pot descartar que s’hagi de fer un confinament “curt i intens” i que potser s’hagi de tornar a fer en tres mesos. Ha alertat també sobre la situació que viu l’atenció primària i el fet que no hi ha prou personal mèdic ni d’infermeria. D’altra banda, ha dit que fa setmanes “que es fa tard” amb el teletreball i ha titllat d'”immoralitat” el sopar en que es van reunir a Madrid personalitats polítiques i socials a principis de setmana. “Com podem demanar a la gent que faci sacrificis quan els que tenim responsabilitat no donem exemple?”, ha preguntat. Amb tot, Padrós ha valorat que el 2022 “serà normal” i que durant el 2021 s’haurà “millorat moltíssim”.