Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Optimisme a l’ISE pel potencial de l’audiovisual tot i la crisi a les tecnològiques: “L’oportunitat de mercat és enorme”

ACN L’Hospitalet de Llobregat – Els congressistes que omplen des d’aquest dimarts els passadissos del saló ISE es mostren optimistes davant el potencial del sector audiovisual tot i la crisi […]

Agències 31/01/2023

ACN L’Hospitalet de Llobregat – Els congressistes que omplen des d’aquest dimarts els passadissos del saló ISE es mostren optimistes davant el potencial del sector audiovisual tot i la crisi que afecta el sector tecnològic, amb acomiadaments recents a grans empreses presents a la cita com Microsoft o Google. Aquest matí, s’hi veien delegacions vingudes de països com la Xina o l’Índia, que a les anteriors edicions del saló es van veure afectades per les restriccions del coronavirus. “El sector està creixent perquè durant la pandèmia la gent va invertir en cases i oficines connectades”, explica a l’ACN Kapil Thirwani, de l’empresa Munro. Diana Rojas, vinguda de Colòmbia, destaca que a hores d’ara “l’oportunitat del mercat és enorme”.

“En dos o tres dies sabrem com ha anat, però sembla que serà una gran edició”, destacava Thirwani, que ha participat en altres edicions d’aquest saló que ja competeix amb el MWC en importància i impacte econòmic a la capital catalana. A parer seu, el sector audiovisual està vivint un bon moment d’innovació i inversió en tecnologia. “S’espera molt de creixement”, afirma aquest directiu que destaca que l’activitat de l’audiovisual a Àsia i l’Orient Mitjà és “frenètica”.

Per analistes com Francisco Valadez, consultor de BCN First, és normal que algunes empreses del sector tecnològic estiguin patint “colls d’ampolla” després de la pandèmia que els obligui a fer retallades de plantilla. Tot i això, afirma que la l’audiovisual té una situació “saludable”. “La indústria estarà enfortida si la gent hi treballa”, ha vaticinat. En aquest sentit, ha destacat la innovació constant que es pot veure aquest any al saló, amb grans novetats en tecnologies d’àudio immersiu, realitat virtual, ‘mapping’ i audiovisuals de gran format.

Per a Diana Rojas, que ha vingut a Barcelona en representació d’una empresa colombiana d’esdeveniments, les expectatives davant el congrés són “enormes”. “Hem participat a altres fires a Llatinoamèrica i és la primera vegada que venim. Hi ha molts productes que fora no es troben i volem evitar intermediaris”, destaca. En el seu cas, assegura que la crisi sanitària va tenir un gran impacte i va mostrar que hi ha “necessitat” d’adoptar molta tecnologia. “L’expectativa és gran i l’oportunitat de mercat enorme”, conclou.

Altres visitants europeus, com Felix Lassing, responsable de vendes de l’empresa austríaca Allnet, indica que cal estar en aquest tipus d’esdeveniments per “tocar” i mantenir-se “en contacte” amb les novetats. “Crec que el sector continuarà creixent substancialment. Cada vagada estem més connectats amb ordinadors i telèfons i crec que cada cop hi haurà més aplicacions per aquest sector”, vaticina.

L’inici del saló ISE, que acull enguany més de mil expositors com Samsung, LG, Panasonic, Philips o Epson, ha començat aquest matí amb cues a les entrades del recinte de Fira de Barcelona a L’Hospitalet de Llobregat. A primera hora del matí, les files de persones amb maletes i corbata a l’entrada del recinte i l’anar i venir de taxis ja vaticinava una bona edició que, segons l’organització, podria acabar per superar la cita del 2020, quan es va reunir més de 50.000 visitants a Amsterdam.

De fet, el conseller delegat de l’ISE, Mike Blackman, ha indicat aquest matí davant la premsa que ja hi ha 68.000 visitants registrats, tot i que no necessàriament tots es deixaran caure pels pavellons d’un saló aquests dies. Sigui com sigui, el sector de l’hostaleria i la restauració de la capital catalana esperava amb candeletes l’inici de l’esdeveniment tecnològic, una cita que ajuda a escalfar motors de cara al Mobile World Congress, la gran cita anual que acull Barcelona.