Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Òmnium situa l’amnistia com l’únic antídot davant el “joc brut” del Suprem amb el tercer grau

ACN Barcelona.-Òmnium acusa el Tribunal Suprem de “jugar brut” en denegar el tercer grau i l’article 100.2 al president de l’entitat, Jordi Cuixart, i la resta de polítics presos. Davant […]

Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-Òmnium acusa el Tribunal Suprem de “jugar brut” en denegar el tercer grau i l’article 100.2 al president de l’entitat, Jordi Cuixart, i la resta de polítics presos. Davant aquesta “actitud repressiva”, l’entitat constata que l’únic antídot possible és l’amnistia. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha criticat que el Suprem, “de la mà de la fiscalia del PSOE”, hagi suprimit els drets penitenciaris dels independentistes. “No ens aturarem fins que sigueu lliures en un país lliure”, ha sentenciat per després admetre que decisions com les d’avui ja no els sorprenen. L’entitat també ha recordat que el seu president, Jordi Cuixart, continuarà a la presó tot i que el jutjat de vigilància penitenciària va ratificat el tercer grau a l’agost.

Òmnium ha remarcat que el jutjat va deixar clar al seu escrit que Cuixart ja ha complert més d’una quarta part de la pena i que compta amb tots els requisits que es demanen a qualsevol intern per tal de fomentar la seva reinserció, com ho han dictaminat també els experts de l’equip multidisciplinar de la presó. L’entitat també assenyala que la jutge va assegurar que no mostrar penediment o defensar la innocència és “un pensament i una decisió legítimes, ja que la normativa penitenciària no imposa l’obligació al condemnat de penedir-se, ni que es declari culpable o que prescindeixi de la seva declaració d’innocència”.