Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Omella creu que amb el 14-F cal complir l’itinerari marcat per la llei i demana la màxima participació

ACN Barcelona.-El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, creu que amb el 14-F cal complir l’itinerari marcat per la llei i demana la màxima participació a les eleccions. “L’abstenció […]

Avatar
Agències 25/01/2021

ACN Barcelona.-El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, creu que amb el 14-F cal complir l’itinerari marcat per la llei i demana la màxima participació a les eleccions. “L’abstenció no és un bon camí democràtic”, ha afirmat en declaracions als periodistes aquest dilluns. Sobre si s’haurien de celebrar el 14 de febrer o més endavant, Omella ha reconegut que amb la pandèmia es presenten “moltes dificultats” però alhora ha afegit que “viure en l’espera també molesta molta gent”. En tot cas, ha insistit en la importància de votar en les eleccions, per correu si cal, i ha demanat a qui guanyi que “governi per a tots”. El també president de la Conferència Episcopal Espanyola ha lamentat les vacunacions de polítics a qui no els tocava encara.

“Desgraciadament Espanya és el món de la picaresca”, ha afirmat preguntat per les vacunes que s’han posat alguns alcaldes o regidors i membres de l’Exèrcit. “Hem de ser més nobles i més honrats”, ha afegit, demanant seguir l’ordre de vacunacions establert pel calendari sanitari.Campanya electoralSobre la campanya electoral del 14-F, el cardenal arquebisbe de Barcelona creu que les campanyes són per presentar “projectes il·lusionants” i ha demanat “evitar la confrontació” i en especial els “atacs personals”.També ha instat els partits a inspirar-se “en el respecte a la persona”, després de reconèixer que “la totalitat del missatge evangèlic no el té cap partit polític”.”Vivim en una societat majoritàriament cristiana i no ho podem perdre”, ha afegit.PobresaOmella també ha reaccionat a l’augment de la pobresa arran de la pandèmia. En aquest sentit, ha indicat que cal ser conscients que la pandèmia i les crisis econòmiques han “cronificat” molt la pobresa.”Això ens ha de fer pensar més en temes socials; de vegades pensem més en temes ideològics, com en l’educació, l’eutanàsia o l’avortament…i tota la gent que no té per viure…? Ens hauria de fer pensar si anem pel bon camí”, ha reflexionat.Augmenten els catalans que es declaren catòlics Omella també ha valorat l’increment de persones a Catalunya que es declaren catòliques. I és que segons una nota de l’Església Arxidiocesana de Barcelona, l’any 2020 ha augmentat en més de 440.000 el número de persones. “La pandèmia ens posa molts interrogants sobre la nostra vida, sobretot quan hi ha una mort a la família”, ha comentat, admetent la possible relació entre la incertesa i les dificultats vinculades a la pandèmia amb el fet que més persones retrobin la fe. Les darreres dades publicades pel Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO), analitzades per l’Arquebisbat de Barcelona, mostren el creixement sostingut durant l’any passat. Al febrer de 2020 el 54,2% dels catalans es declarava catòlic mentre que al desembre del mateix any aquest tant per cent s’enfilava al 59’9%. Ara mateix hi ha més de 4,6 milions de catalans catòlics, un 60% de la població, la xifra més alta des de fa molts anys.De l’increment de 440.000 persones, la majoria prové de Barcelona (182.000), seguides de Girona (133.000), Tarragona (67.000) i Lleida (57.000).