Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Obre la nova residència medicalitzada del Poble-sec per a persones grans amb coronavirus

ACN Barcelona.-Aquest dijous arribaran les primeres 15 persones a la nova residència medicalitzada situada al Poble-sec de Barcelona. Els usuaris del nou equipament seran persones grans que actualment estan en […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-Aquest dijous arribaran les primeres 15 persones a la nova residència medicalitzada situada al Poble-sec de Barcelona. Els usuaris del nou equipament seran persones grans que actualment estan en residències d’avis i que han donat positiu als tests de covid-19. Primer s’obriran 32 llits tot i que l’edifici de vuit plantes i 8.000 metres quadrats tindrà una capacitat màxima de 240 llits en 141 habitacions. El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, ha destacat que l’espai és fruit de la col·laboració entre dos departaments, dos consorcis i l’Ajuntament. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que la nova residència “és un pulmó que donarà aire a la gestió de les residències” de la ciutat.

L’edifici, cedit per una immobiliària, primer havia d’esdevenir un hotel, posteriorment una residència d’estudiants, després una residència per a la gent gran i amb l’arribada de la pandèmia ha estat posat a disposició de la Generalitat. El Homrani ha posat l’èmfasi en les dificultats que té el Govern per trobar espais a Barcelona “adequats per atendre a les persones dependents” i ha indicat que l’equipament s’ha muntat “en set dies”. Tant El homrani com Vergés han destacat la “col·laboració” entre els departaments respectius, els consorcis d’Afers Socials i Sanitari i l’Ajuntament de Barcelona per fer possible el nou equipament. “És la línia que fa temps que estem treballant, i ara s’està intensificant més”, ha indicat el conseller d’Afers Socials.”Demà mateix arriben les primeres quinze persones”, ha anunciat Vergés. La nova residència “és un pulmó, dona aire a la gestió de les residències” que “estan patint, que no tenen possibilitat de separar bé els espais i de tenir bons aïllaments”, ha explicat. Ha dit que hi treballen “professionals d’atenció primària i sanitaris procedents de mútues laborals que lideraran la part assistencial”.Des de l’inici de la pandèmia i fins aquest dimarts 480 persones grans han estat traslladades per una millor atenció, de les quals 339 a Barcelona. Gairebé la mateixa xifra, 481, van ser traslladades amb les seves famílies. S’han registrat 1.898 morts en residències de persones grans, 1.214 usuaris segueixen hospitalitzats i 5.690 professionals estan aïllats o amb símptomes. Fins ara s’han intervingut tres residències: una a Valls, una altra a Sant Adrià de Besós i una tercera a Tona. S’han desinfectat 221 centres. A Girona s’ha obert un recurs amb 141 places. A Amposta se n’ha habilitat un altre amb 69 places, i a Tarragona s’ha adequat un hotel. El departament té 17 residències pròpies, on s’han incorporat 390 persones per fer substitucions de personal perquè està en aïllament.