Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Obre el centre Barcelona Cuida amb l’objectiu de ser un espai de referència en la cura de les persones

ACN Barcelona.-El centre Barcelona Cuida s’ha posat en marxa aquest dimecres amb l’objectiu de convertir-se en un espai de referència en la cura de les persones. Pretén, així, acompanyar i […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Barcelona.-El centre Barcelona Cuida s’ha posat en marxa aquest dimecres amb l’objectiu de convertir-se en un espai de referència en la cura de les persones. Pretén, així, acompanyar i facilitar la tasca especialment de les persones cuidadores, però també de les que són cuidades. Ho ha explicat aquest dimecres la regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament, Laura Pérez, que ha apuntat que el centre pretén “reforçar” i no substituir els recursos ja existents a la ciutat. Ubicat al costat de l’Estació de França de manera provisional fins que es pugui ubicar definitivament al carrer Viladomat 127, el centre funcionarà tots els dies feiners i el primer cap de setmana de cada mes perquè hi puguin accedir les persones cuidadores, que tenen llargues jornades laborals.

A banda de presencialment, els ciutadans també poden fer les consultes de manera telefònica i a través d’internet. Al centre treballaran set professionals amb perfils diferents a temps complet, a més del personal de recepció i professionals especialitzats en horaris establerts. També s’hi implicaran directament diferents àrees municipals. L’espai té un pressupost d’uns 450.000 euros anuals. Segons ha assegurat la comissionada de Salut de l’Ajuntament, Gemma Tarafa, el centre servirà per “redirigir” els ciutadans als diferents serveis municipals quan facin les seves consultes a l’espai. A la tardor es farà un primer balanç per determinar si hi ha demandes a les quals no s’està donant resposta a la ciutat. Tarafa ha apuntat que el centre s’adreça especialment a cinc tipus perfils. El més nombrós és el de les persones que tenen cura de familiars o persones properes, ja que es calcula que a Barcelona una de cada quatre persones cuida una altra de la seva xarxa familiar.També està pensat per a les persones que cuiden la llar de manera remunerada, així com per als professionals de serveis socials, comunitaris i de salut, les entitats i les persones que vulguin planificar la seva cura. Segons ha dit la regidora de Feminismes i LGTBI, el centre també ha de servir perquè les persones professionals de la cura puguin millorar la seva formació i defensar els seus drets laborals, així com a espai de trobada per a les entitats.