Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Natàlia Mas diu que el dúmping fiscal de Madrid en l’impost de patrimoni no té una “afectació significativa” a Catalunya

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha assegurat aquest dimecres que el dúmping fiscal de Madrid amb l’impost de patrimoni, que està completament bonificat, no afecta Catalunya. “No tenim dades d’altres comunitats autònomes que poden patir situació de dúmping de Madrid, que hi és i que l’apliquen i de quin grau d’afectació pot generar en els territoris més propers, però defensem que pel que fa Catalunya no observem amb dades que tingui una afectació significativa”, ha comentat la consellera. Mas ha afegit que la Generalitat ha detectat que en alguns trams els creixements de contribuents subjectes a aquest impost dobla els del Madrid.

Per la seva banda, la secretària d’Hisenda, Marta Espasa, ha comentat que el nou impost per a grans fortunes “es redueix l’incentiu” perquè grans contribuents simulin deslocalitzar-se per estalviar-se l’impost de patrimoni. Segons sosté, totes les comunitats quedaran al mateix nivell. “No tindrà sentit deslocalitzar-se a Madrid i Andalusia”. Espasa ha afegit que aquests processos, en tot cas, es produeixen a països amb baixa tributació. A més, ha corroborat que no s’ha reduït el nombre de grans contribuents.

Publicitat

“Hem tingut augments importants de contribuents amb grans patrimonis a Catalunya, no detectem que hi hagi fuga real de deslocalitzacions”, ha assenyalat durant la roda de premsa per presentar el balanç de l’ATC per detectar el frau fiscal entre 2019 i 2022.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió