Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Montero ordena la preparació dels pressupostos de l’Estat per al 2022

ACN Madrid.-El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dilluns l’ordre de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, perquè es comencin a elaborar els pressupostos generals de l’Estat per […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Madrid.-El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dilluns l’ordre de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, perquè es comencin a elaborar els pressupostos generals de l’Estat per al 2022. Uns comptes que segons el govern espanyol mantenen els estímuls fiscals per “donar suport a la recuperació” i “impulsar el procés de transformació i modernització de l’economia espanyola”. Els pressupostos faran “ple ús del finançament europeu” i “en la mesura que les condicions ho permetin” la política pressupostària “es reorientarà cap a posicions fiscals més prudents que refermin la sostenibilitat de les finances públiques a mitjà termini”.

La Moncloa sosté que els comptes del 2022 aniran en línia al que marc el Programa d’Estabilitat 2021-2024, que contempla un dèficit públic del 8,4% al 2021 i 5% al 2022. Entre altres, els pressupostos incorporaran “els crèdits necessaris per dur a terme el conjunt d’actuacions” que formen part del Pla de Recuperació.Per aquest motiu incidiran en el foment de la transformació verda, la digitalització de l’economia, la modernització del teixit productiu, el reforçament de l’estat del benestar, la igualtat de gènere i l’ocupació.