Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Mollerussa accelerarà la cessió de 1.800 metres quadrats a Educació per a l’ampliació de l’Escola Mestre Ignasi Peraire

ACN Mollerussa – L’Ajuntament de Mollerussa accelerarà una modificació ja contemplada al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que té com a finalitat la cessió de 1.800 metres quadrats a Educació […]

Agències 10/02/2023

ACN Mollerussa – L’Ajuntament de Mollerussa accelerarà una modificació ja contemplada al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que té com a finalitat la cessió de 1.800 metres quadrats a Educació per a l’ampliació de l’Escola Mestre Ignasi Peraire. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s’ha compromès aquest divendres a fer aquesta operació després que el consistori iniciés dimarts unes obres de cara a la celebració de la Fira de Sant Josep que afecten una zona de 280 metres quadrats del pati del centre educatiu. Els treballs han generat les protestes de professors, de l’AMPA i famílies del centre escolar així com de representants de grups municipals com el PSC, ERC, el PP.

Representants de l’Ajuntament de Mollerussa, de l’Escola Mestre Ignasi Peraire i de l’AMPA s’han reunit aquest divendres per solucionar la problemàtica generada per l’inici d’unes obres que afecten una parcel·la de 280 metres quadrats situada a l’extrem del pati de l’escola Ignasi Peraire, una parcel·la que al POUM ja es contempla com a afectada i susceptible de ser alineada, encara que fins al moment no havia calgut actuar sobre ella. Des del consistori s’ha reconegut que no va comunicar-se adequadament l’inici dels treballs el passat dimarts per alinear un tram del carrer de Felicià Valls amb l’objectiu de millorar la mobilitat i l’accés segur per als vianants al recinte on es preveu ubicar les atraccions durant la celebració de la 150a Fira de Sant Josep.

Solsona ha explicat que un cop “feta l’autocrítica cal buscar solucions” per la qual cosa ha indicat que en el pròxim Ple està previst passar la proposta de modificació urbanística per fer l’ocupació vinculant dels terrenys d’equipaments i “desencallar un tema que teníem enquistat des del 2009” per tal que es pugui delimitar el terreny i ser utilitzat ja el pròxim curs.

Per la seva part, la directora del centre, Montse Serret, ha assegurat que “la proposta ens sembla bona i és un benefici per l’escola perquè el POUM preveu una zona d’equipaments que ens cedirien a l’escola i ens permetria reubicar els serveis afectats”. També ha dit que des de la comunitat educativa del centre “serem flexibles amb els terminis perquè entenen que hi ha una sèrie de tràmits i actuacions administratives que s’han de fer”, tot i això, “creiem que haurien d’estar resolts en un curs”, ha matisat, per afegir que mentrestant “ens acomodarem amb el pati que tenim i reubicarem el mobiliari”.

<strong>Crítiques del PSC de Mollerussa a l’equip de govern per la “mala planificació” a l’hora d’executar l’obra</strong>

El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Mollerussa, Joel Bastons, ha criticat que l’obra, tot i estar contemplada al POUM, “s’ha executat sense informar del seu inici”. En aquest sentit, Bastons ha afirmat que l’actuació “no només és una falta de respecte, sinó que també posa en perill als alumnes”. Per tot plegat, el grup que representa exigeix a l’Ajuntament “que compensin” el centre amb “un espai similar al que ara perden” i “responsabilitats” a l’equip de govern per “la mala planificació”. 

Els portaveus d’ERC, Engelbert Montalà, i el PP, Joan Simeón, també han criticat les formes del consistori a l’hora de desenvolupar aquesta obra i ho han fet a través de les xarxes socials.