Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Miquel Pueyo (ERC) demana a Montero que retiri “l’amenaça” i presenti un nou decret que satisfaci tots els ajuntaments

ACN Madrid.-El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo (ERC), ha demanat a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que retiri “l’amenaça a tots els ciutadans” que suposa dir que […]

Agències 10/09/2020

ACN Madrid.-El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo (ERC), ha demanat a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que retiri “l’amenaça a tots els ciutadans” que suposa dir que no hi haurà una altra oportunitat després que el Congrés hagi tombat el decret de romanents. En declaracions des de les portes del Congrés, Pueyo ha defensat que el govern espanyol “té l’obligació” de presentar amb un urgència un nou decret llei que satisfaci totes les necessitats dels ajuntaments de l’Estat. I ha afegit que els 5.000 MEUR s’han de repartir amb criteris objectius. Segons Pueyo, un projecte de llei impulsat pels grups “naufraga en la burocràcia” si no hi ha un compromís del govern espanyol i, per aquest motiu, aposta per la fórmula d’un decret llei.

Pueyo ha afirmat que Lleida és un ajuntament que no té romanents, sinó un deute “molt important” degut a l’herència rebuda. I ha lamentat que el Ministeri d’Hisenda ni tan sols hagi contestat una carta que van enviar juntament amb altres municipis. “Vam advertir que no s’aprovaria i no han fet res per negociar-lo i millorar-lo. S’ha fet evident la soledat del govern espanyol”, ha afegit. El decret tombat de romanents dels ajuntaments establia un sistema que permetia que els consistoris accedissin a 5.000 MEUR dels seus propis superàvits a canvi de cedir a l’Estat la resta dels seus estalvis durant un termini de 10 anys a partir del 2022.Podem finalment ha votat a favor després d’assolir un acord amb l’executiu espanyol perquè el 60% del fons de 5.000 MEUR, és a dir 3.000, es repartissin amb criteris poblacionals.