Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Més de 750 infants participen en les colònies de la Pere Tarrés per a famílies vulnerables

ACN Barcelona.-Més de 750 infants de famílies vulnerables participaran aquest any en les colònies que la Fundació Pere Tarrés organitza per aquest col·lectiu. Es tracta del programa ‘Cap infant sense […]

Avatar
Agències 26/07/2021

ACN Barcelona.-Més de 750 infants de famílies vulnerables participaran aquest any en les colònies que la Fundació Pere Tarrés organitza per aquest col·lectiu. Es tracta del programa ‘Cap infant sense colònies’, que té per objectiu que les famílies més vulnerables tinguin accés al lleure d’estiu. Aquest dilluns han sortit els primers autocars, amb uns 90 infants d’entre sis i dotze anys per passar uns dies a la casa de colònies La Conreria, al Maresme. Entre avui i el 20 d’agost els 750 infants es repartiran en 16 torns diferents. Dilluns vinent està previst que també comencin els casals adreçats a infants de famílies vulnerables. En total, entre casals i colònies, seran 1.250 els infants vulnerables que gaudiran de les activitats de la Pere Tarrés.

La campanya és possible gràcies a la col·laboració de les administracions públiques, entitats, empreses i donants particulars. D’aquesta manera, la Fundació ofereix beques per participar en aquestes activitats de lleure. Més enllà dels 1.250 de casals i colònies, també en reben els participants en casals i activitats d’estiu que organitzen durant el juliol i agost els centres socioeducatius adherits a la xarxa de centres socioeducatius de la Fundació i els centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans.La xifra total de becats encara no es coneix, ja que les inscripcions continuen obertes. Tot i això, la previsió és superar “de llarg” les d’anys anterior i arribar a 5.000 beques.Potenciar la socialització en pandèmiaLes activitats d’aquest any tenen en compte l’efecte de la pandèmia i per això un dels objectius és potenciar la socialització dels infants i joves. Ho faran seguint totes les normes higiènico-sanitàries que imposa la covid. Així, a l’inici de les colònies s’ha pres la temperatura als infants, que hauran d’anar amb mascareta fins i tot en les activitats que es realitzin en espais exteriors. D’altra banda, a la casa de colònies s’agruparan en grups de 10 persones, tot i que es permet arribar a 30. En el cas que diferents grups hagin de fer activitats conjuntes mantindran les distàncies de seguretat.