Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Més de 2.000 alumnes de primer estrenen presencialment el curs a la Universitat de Lleida

ACN Lleida.-Més de 2.000 alumnes de primer de grau de la Universitat de Lleida (UdL) s’han estrenat com a universitaris en les sessions de benvinguda presencials que han tingut lloc […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Lleida.-Més de 2.000 alumnes de primer de grau de la Universitat de Lleida (UdL) s’han estrenat com a universitaris en les sessions de benvinguda presencials que han tingut lloc en els diferents campus. En aquests moments, són 2.230 els matriculats a primer en les 2.475 places que oferia la universitat lleidatana, cosa que representa una cobertura del 90,1%, si bé als centres propis puja fins al 94,1%. Pel que fa al total d’alumnat de grau, la UdL compta amb el 96% de la matrícula tancada, amb 8.037 estudiants, que també han encetat aquest dilluns el curs 2021-2022 presencialment o virtualment. D’altra banda, Salut comença dimarts vacunacions contra la covid-19 sense cita en diferents campus de la Universitat de Lleida.

Els estudiants de primer han pogut seguir presencialment les presentacions dels diferents graus i del serveis destinats sobretot a l’estudiantat com ara la unitat d’Informació i Orientació Universitària, l’Institut de Llengües o el Consell de l’Estudiantat. També se’ls han donat pautes per a l’ús del campus virtual i el programa Nèstor UdL-Acompanya, que pretén acompanyar i orientar-los al llarg de la seva estada a la Universitat de LleidaL’inici del curs 2021-2022 ve marcat per l’augment de la docència presencial respecte l’anterior, tal com va fixar el Procicat, permetent un màxim del 70% de la presencialitat simultània a cada centre. Això vol dir que, ajustant horaris, tots els cursos de graus i màsters podrien assistir a les aules, sempre que no se superi aquest sostre calculat sobre l’alumnat total. Vacunacions als campus de la UdLEn l’actual context sanitari, es mantenen l’ús de la mascareta i la ventilació com a mesures. En aquest sentit, i amb l’objectiu d’augmentar el percentatge de la població universitària vacunada per poder garantir la màxima presencialitat, entre dimarts, el Departament de Salut obre punts de vacunació sense cita als campus de la UdL a Lleida, i els dies 21 i 22, al campus Igualada-UdL.