Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Mena avisa ERC que no renunciarà a un acord entre els republicans, els comuns, CUP i PSC

ACN Barcelona.-El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha avisat aquest dimarts que no renunciaran a un acord d’esquerres al Govern de Catalunya. “No entenem que hàgim de renunciar […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Barcelona.-El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha avisat aquest dimarts que no renunciaran a un acord d’esquerres al Govern de Catalunya. “No entenem que hàgim de renunciar a un Govern sòlid, estable i fort quan hi ha també l’alternativa de poder fer un acord entre les quatre forces polítiques que avui representem l’esquerra a Catalunya”, ha dit. Mena ha considerat que l’acord entre ERC i la CUP és un “bon punt de partida”, però que si ha de passar per les conselleries governades per Junts per Catalunya es quedarà en “paper mullat”. “No volem renunciar que hi hagi una majoria estable d’esquerres, una majoria progressista que garanteixi la governabilitat a Catalunya en tota la legislatura”, ha assegurat.

Mena també ha explicat que el seu grup no entén com JxCat és el soci d’ERC i ha afirmat que es tracta d’una “relació tòxica”. “Uns socis amb qui pretenen obrir una nova etapa. L’únic que faran és tornar a repetir els errors d’un govern fracassat i un govern sense projecte per Catalunya”, ha lamentat.El portaveu del grup parlamentari també ha comentat que aquest dilluns es van posar en contacte amb el PSC, ERC i CUP per traslladar-los la proposta sobre la substitució de Jaume Alonso Cuevillas (JxCat) a la Mesa del Parlament. “No hem fet una reunió, però estem disposats a fer-la. Ens agradaria poder parlar amb ERC, perquè per nosaltres és important que aquesta substitució es doni en clau de l’aposta per diàleg”, ha afirmat Mena.També ha assegurat que una part important de la ciutadania de l’Estat estaria més còmode amb un Govern que apostés per propostes progressistes i que aquest s’entendria més amb el govern de coalició de Madrid.