Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Maragall creu que Colau és víctima d’una persecució política però qüestiona l’adjudicació directa de subvencions

ACN Barcelona.-El regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona Ernest Maragall creu que l’alcaldessa, Ada Colau, és víctima d’una “persecució” amb finalitats polítiques. Tot i així, ha qüestionat la manera com […]

Agències 17/03/2021

ACN Barcelona.-El regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona Ernest Maragall creu que l’alcaldessa, Ada Colau, és víctima d’una “persecució” amb finalitats polítiques. Tot i així, ha qüestionat la manera com el consistori adjudica directament subvencions. En declaracions al ‘Planta Baixa’ de TV3, Maragall ha dit que no comparteix molts dels criteris sobre com es fan aquests tipus de subvencions i ha lamentat que no s’estiguin respectant al 100% les recomanacions que va fer el comitè d’ètica. En aquest context, ha defensat fer un “anàlisi polític” més enllà de la “persecució” contra Colau. La fiscalia ha obert una investigació arran d’una denúncia d’Abogados Catalanes por la Constitución.

Maragall ha afirmat que Colau ja ha començat a donar explicacions i que caldrà veure com prossegueix l’actuació judicial. D’entrada però, Maragall creu que és un cas en què s’ha “instrumentalitzat la justícia per perseguir finalitats polítics”. Això no treu, segons el regidor d’ERC, que s’hagi de fer un debat sobre com s’atorguen les subvencions directes i ha assenyalat que es porta temps sense cobrir el càrrec de director de transparència.De moment, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat que l’atorgament de subvencions a entitats socials per part de l’Ajuntament compleix tota la normativa i que no tenen “res a amagar”.