Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

L’Orquestra Simfònica i el Cor de la Filharmònica de Khàrkiv impulsen un concert solidari pels refugiats d’Ucraïna

ACN Barcelona – L’Orquestra Simfònica i el Cor de la Filharmònica de Khàrkiv (Ucraïna) faran parada el proper dilluns en un concert solidari al Palau de la Música Catalana en […]

Agències 27/01/2023

ACN Barcelona – L’Orquestra Simfònica i el Cor de la Filharmònica de Khàrkiv (Ucraïna) faran parada el proper dilluns en un concert solidari al Palau de la Música Catalana en el marc de la gira que els ha reunificat per primera vegada des de l’esclat de la guerra. El Col·legi Notarial de Catalunya ha impulsat, amb el suport de diversos col·legis del sector jurídic, el concert en benefici de refugiats ucraïnesos que interpretarà la simfonia ‘Aurora Europa’ del notari i compositor Josep Maria Valls amb altres peces com la ‘9ena Simfonia’ de Ludwig van Beethoven. Els fons recaptats es destinaran a l’ajuda humanitària a favor dels projectes d’atenció de les persones refugiades de la Creu Roja.

Segons han explicat, la simfonia ‘Aurora Europa’ és una oda a la Unió Europea. En un inici, l’estrena de la simfonia estava previst per a la primavera de 2020, de la mà de l’Orquestra Filharmònica de Khàrkiv, però no va ser possible per la covid-19. Posteriorment, l’estrena es va haver d’ajornar per la guerra.

 

L’Orquestra Simfònica Acadèmica, el director principal de la qual és Yuriy Yanko, compta amb més de 100 músics d’alt nivell professional, de gran reconeixement internacional. La interpretació de la simfonia també comptarà amb la participació de la reconeguda pianista japonesa Ayako Fujiki, intèrpret distingida internacionalment.

A banda d’adquirir les entrades, també es pot participar de la iniciativa solidària fent aportacions per la fila 0.