Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’oposició força una reunió de la Junta de Portaveus pel temps d’intervenció del grup mixt

ACN Barcelona.-Els grups de l’oposició han forçat la interrupció del ple del Parlament d’aquest dimecres i han provocat que tingui lloc una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus arran […]

Avatar
Agències 11/12/2019

ACN Barcelona.-Els grups de l’oposició han forçat la interrupció del ple del Parlament d’aquest dimecres i han provocat que tingui lloc una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus arran del temps d’intervenció de què disposa el grup mixt al ple. En una passada reunió de la Junta de Portaveus es va acordar que reduir la durada dels torns dels grups parlamentaris a cinc minuts, però durant el ple d’aquesta tarda s’ha fet evident que no tothom ho va entendre de la mateixa manera. Mentre que el president del Parlament, Roger Torrent, manté que la reducció fa que els subgrups –CUP i PPC– s’hagin de repartir aquests cinc minuts, les formacions que integren el grup mixt han sostingut que es va acordar que disposarien de cinc minuts cadascun.

Això ha provocat una picabaralla entre Torrent i els diputats Maria Sirvent (CUP) i Santi Rodríguez (PPC), que han acabat sol·licitant la interrupció del ple i una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus per aclarir l’assumpte. Cs, el PSC-Units i CatECP han donat suport a la iniciativa, per la qual cosa Torrent ha suspès la sessió i ha convocat la Mesa i els portaveus a una reunió.Sirvent ha acusat Torrent de “no respectar l’acord pres” i l’ha instat a demanar “disculpes”. Carles Riera, també de la CUP, ha lamentat que la qüestió ja es va debatre “durant força estona” a la passada reunió de la Junta i es va decidir que el grup mixt “disposaria de deu minuts pel que fa a les propostes de resolució i de decrets”. El socialista Ferran Pedret ha donat veracitat a aquesta versió i ha afirmat que, malgrat que el PSC-Units no hi estava d’acord, es va decidir “que en els punts de l’ordre del dia en què s’havia reduït el temps, els subgrups mantenien el mateix temps”.