Dijous, 15 d'abril de 2021 - Edició 994
La República

L’OMS avisa que la relació causal entre la vacuna d’AstraZeneca i les trombosis és “plausible però no està confirmada”

ACN Brussel·les.-L’Organització Mundial de la Salut ha assegurat que la relació causal entre la vacuna d’AstraZeneca i les trombosis és “plausible però no està confirmada”. Així s’ha expressat en un […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Brussel·les.-L’Organització Mundial de la Salut ha assegurat que la relació causal entre la vacuna d’AstraZeneca i les trombosis és “plausible però no està confirmada”. Així s’ha expressat en un comunicat després de revisar la informació aportada per l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès) i el regulador britànic. Si bé l’EMA considera que els casos estan “fortament associats” al vaccí britànic i els catalogarà com a “efectes secundaris infreqüents”, l’OMS ha matisat poc després que el vincle no és segur. L’organització ha demanat que es facin estudis “especialitzats” per entendre el “nexe potencial” entre el vaccí i les trombosis amb baixos nivells de plaquetes.

“Els casos que s’estan avaluant són molt rars, amb un nombre baix entre els gairebé 200 milions d’individus que han rebut la vacuna AstraZeneca a tot el món”, ha afegit l’OMS en un comunicat.