Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’OCH i la sala Razzmatazz impulsen la figura de l’orientador d’igualtat a les sessions de discoteca

ACN Barcelona – L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) i la sala Razzmatazz de Barcelona impulsen la figura de l’orientador d’igualtat a les sessions de discoteca, una figura “pionera” a Catalunya i […]

Agències 28/02/2023

ACN Barcelona – L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) i la sala Razzmatazz de Barcelona impulsen la figura de l’orientador d’igualtat a les sessions de discoteca, una figura “pionera” a Catalunya i a l’Estat, segons asseguren les dues entitats en una nota de premsa conjunta. A través d’aquest projecte, nascut el mes de gener, la sala reforça l’acord per fer front a les violències masclistes i LGTBI-fòbiques en espais d’oci nocturn. D’aquesta manera es fa “un pas més” per reforçar Razzmatazz com un espai “inclusiu, respectuós i amable”. L’orientador d’igualtat, a càrrec i gestionat per l’OCH, intervindrà en primera instància davant de qualsevol situació de vulneració de drets. Aquesta figura treballarà conjuntament amb el personal qualificat d’infermeria.

La sala d’oci i l’entitat de defensa dels drets del col·lectiu LGTBI col·laboren des de fa anys i amb aquest nou acord renoven la col·laboració. Entre d’altres, l’OCH imparteix formacions específiques sobre LGTBI-fòbia a l’equip de seguretat, de barra, caps de sala i personal de neteja.

La sala també està adherida al protocol d’acció ‘No Callem’ de l’Ajuntament de Barcelona i el ‘No passem ni una’ de la Generalitat, per assegurar que els espais d’oci nocturn siguin entorns amables i segurs per a dones i persones LGBTI, així com per erradicar les violències que puguin patir dins el recinte.