Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

L’OCDE eleva la previsió de creixement del PIB espanyol fins al 2,1% aquest any i rebaixa la inflació mitjana al 3,9%

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – L’OCDE ha elevat quatre dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol fins al 2,1% aquest any i dues dècimes fins a l’1,9% el 2024. En l’informe sobre previsions econòmiques publicat aquest dimecres, l’OCDE millora així les perspectives econòmiques per a l’economia espanyola, que els càlculs apunten que creixerà set dècimes per sobre de la mitjana de l’OCDE i més d’un punt per sobre de l’eurozona, que s’expandirà un 0,9% aquest any i un 1,5% el que ve. Si es compleixen les projeccions de l’organisme, el PIB espanyol serà el que més creixerà aquest any de les grans economies de la zona euro. Pel que fa a la inflació, l’OCDE preveu que es moderi més ràpidament de l’anticipat i la situa en una mitjana del 3,9% aquest any i el que ve.

Els càlculs de l’OCDE estan en la línia de les previsions econòmiques del govern espanyol, que es troben també en un 2,1%, però són més optimistes que les projectades per la Comissió Europea, que situen el creixement del PIB espanyol en l’1,9% aquest any. L’informe de l’OCDE destaca que l’economia “ha resistit notòriament bé” en el context de la invasió russa d’Ucraïna.

Publicitat

Amb una previsió d’inflació mitjana del 3,9%, l’OCDE calcula que la subjacent, que exclou els preus de l’energia i els aliments, sigui més elevada i se situï en el 4,8% aquest any i en el 3,7% el que ve. Davant la moderació de l’acceleració dels preus, l’organisme defensa en l’informe la retirada de les mesures per fer front a l’escalada de la inflació.

Els càlculs de l’OCDE apunten a un creixement del PIB mundial del 2,7% aquest any i del 2,9% el 2024. En el cas dels països de l’OCDE, l’expansió econòmica se situa en l’1,4% aquest any i el que ve. Entre les grans economies mundials, la dels Estats Units es preveu que creixi un 1,6% aquest any, la de la Xina un 5,4%, la del Japó un 1,3%, la del Regne Unit un 0,3% i un estancament econòmic a Alemanya.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió