Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Lluís Homar dirigeix i protagonitza el clàssic ‘La discreta enamorada’ al Teatre Romea

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Teatre Romea ha presentat aquest dimecres el muntatge ‘La discreta enamorada’ del dramaturg espanyol Lope de Vega i amb direcció de Lluís Homar. L’espectacle està protagonitzat per Homar i compta amb un repartiment de la Jove Companyia Nacional de Teatre Clàssic amb noms com Iñigo Arricibita, Xavi Caudevilla, Montse Díez, Cristina García, Ania Hernández o Nora Hernández. Es tracta d’una comèdia amorosa d’embolics que, igual que bona part de l’obra de Lope de Vega, reivindica la llibertat de les dones enamorades. Ambientada a Madrid a principis del segle XVII, l’obra està carregada de mals entesos i d’intents per condicionar la vida amorosa d’una protagonista. La producció es podrà veure durant tres setmanes.

Durant la roda de premsa de presentació de l’espectacle la companyia ha reivindicat que Lope de Vega va ser un dramaturg avançat en el seu temps. Han celebrat que el dramaturg ja plantegés la figura d’una dona amb decisió pròpia que no estava sotmesa als homes.  

Publicitat

En l’obra una dona trenca la situació establerta i lluita pel seu amor. Això farà que la resta de personatges es moguin al voltant d’aquest posicionament i se generin diversitat d’embolics. 

L’equip artístic també ha sentenciat que l’obra, igual que la cultura, tracta el canvi i aquelles qüestions del món que als joves els agradaria veure diferents. Després de reiterar l’honor que els suposa participar de la producció, han dit que interpretar una obra clàssica com aquesta conté el “repte difícil” de comunicar-ho bé al públic juvenil.

El director artístic del Teatre Romea, Josep Maria Pou, ha celebrat que amb aquesta producció hi hagi 14 actors en escena i ha reivindicat la seva joventut. “Una companyia tan gran i tan jove que, inevitablement, em recorda els meus inicis i la meva pròpia joventut”, ha reconegut.

En aquest sentit, Homar ha aplaudit el “protagonisme” de la sisena promoció de la Jove Companyia Nacional de Teatre Clàssic perquè amb aquest treball també continuen la formació. Qui també és el director de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic ha reivindicat la tasca de tot l’equip que fa possible la producció.

Homar ha dit que ‘La discreta enamorada’ és una “obra mestra” d’un “geni” com Lope de Vega perquè “trasbalsa la vida a l’escenari”. Ha explicat que el dramaturg situa a escena el coneixement de l’ésser humà.

“La comèdia m’importa poc. No estem aquí per seduir-nos, si no per servir Lope de Vega i els éssers humans que retrata”, ha destacat Homar. “Lope de Vega ens ensenya que el teatre només pot ser contemporani”, ha conclòs.

 

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió