Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Llop defensa que la proposta del PSOE sobre la llei del ‘només sí és sí’ manté “intacte” el consentiment

ACN Madrid – La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha defensat que la proposta del PSOE per reformar la llei del ‘només sí és sí’ manté “intacte” el consentiment. En […]

Agències 08/02/2023

ACN Madrid – La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha defensat que la proposta del PSOE per reformar la llei del ‘només sí és sí’ manté “intacte” el consentiment. En una entrevista a ‘El País’, assegura que la iniciativa socialista planteja “ajustar” les penes “mantenint el mateix model que hi ha de consentiment”, ja que no es toquen els articles que hi fan referència. Sobre les seves declaracions aquest dimarts assegurant que és senzill demostrar la violència en una agressió sexual i que amb una ferida es pot fer, ha negat que això vulgui dir que la norma girarà entorn a la violència. Llop s’ha mostrat “esperançada” amb poder arribar a un acord amb Unides Podem i també “amb la resta de grups” que han demanat la reforma.

La ministra  ha afirmat que la revisió de penes que ha comportat la norma és un fet “gravíssim” i per això ha defensat que calia fer alguna cosa. Ha afegit que el PSOE ha plantejat una solució “tècnicament viable, rigorosa, estudiada” i pensant en les víctimes. La seva proposta implica l’increment de penes i ha dit que això s’ha de justificar amb un fet més greu, com pot ser la violència. En aquest sentit, ha dit que no es podia fer l’increment de penes sense vincular-ho a la violència “perquè tècnicament no és viable”.

Amb tot, Llop considera que no s’ha fallat amb la norma però que ningú és infal·lible i que hi pot haver “alguna errada”. En aquest sentit, ha insistit que el més important és que un cop detectada la situació no desitjada s’actuï “de la manera més seriosa i rigorosa possible”.