Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’intendent major Pedro Velázquez, nou cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona en substitució d’Evelio Vázquez

ACN Barcelona.-L’intendent major Pedro Velázquez ha estat nomenat nou cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona en substitució d’Evelio Vázquez, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona. Velázquez (Barcelona, 1967), forma […]

Avatar
Agències 17/12/2019

ACN Barcelona.-L’intendent major Pedro Velázquez ha estat nomenat nou cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona en substitució d’Evelio Vázquez, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona. Velázquez (Barcelona, 1967), forma part del cos policial barceloní des de l’any 1990 i, durant la seva trajectòria, ha estat intendent de les unitats territorials de Sant Martí i l’Eixample. També ha servit en altres unitats de la Guàrdia Urbana. Aquest dimarts, a les cinc de la tarda, tindrà lloc l’acte de presa de possessió sota la presidència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

Velázquez ha estat professor de l’Institut de Seguretat Pública en Gestió de Serveis, Gestió de Persones i Preavaluació i postavaluació competencial. Actualment, exerceix de docent a l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral (EPSI) – UAB Barcelona de l’assignatura Direcció de Seguretat.El nou cap ha estat distingit al llarg de la seva carrera amb quatre Medalles d’Honor al Mèrit de la Guàrdia Urbana, una Creu al Mèrit Policial amb distintiu blau de la Policia Nacional, una Medalla de bronze amb distintiu blau al Mèrit Policial dels Mossos d’esquadra, Encomana de l’Orde del Mèrit Civil del Ministeri d’Exteriors, Creu amb distintiu blau de l’Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil i una Medalla de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.