Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

L’incendi de Lladurs és el que més preocupa als Bombers pel seu “enorme potencial”

ACN Cerdanyola del Vallès – El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que de tots els incendis actius que hi ha a Catalunya en aquests moments el que més […]

Agències 16/06/2022

ACN Cerdanyola del Vallès – El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que de tots els incendis actius que hi ha a Catalunya en aquests moments el que més preocupa pel seu “enorme potencial”, de l’entorn de 50.000 hectàrees, és el de Lladurs (Solsonès). També ha generat tensió, tot i que ja està perimetrat, el de Sallent (Bages) davant el risc que obrís una via amb molt recorregut en direcció al Llobregat. Pel que fa a la resta, el de Castellar de la Ribera es manté en un perímetre de 400 hectàrees i el d’Artesa de Segre s’ha aconseguit frenar el cap i el franc dret del foc per mantenir-lo confinat en una superfície de 5.000 hectàrees. “Estem on volíem aquest matí, però demà serà un dia molt complicat”, ha dit Elena.

En una atenció als mitjans de comunicació des de la seu central dels Bombers a Bellaterra als volts d’un quart de nou del vespre, el conseller Joan Ignasi Elena ha destacat que la d’aquest dijous ha estat una “tarda molt intensa per les condicions climàtiques i l’aparició de nous incendis”.

Tot i que cap dels incendis no es dona per estabilitzat, l’estratègia operativa desplegada pels Bombers ha permès contenir els diferents fronts evitant passar a un escenari que hagués resultat encara pitjor pel que a la seva afectació.

A hores d’ara, i des del Centre de Comandament de Bombers activat al complex central dels Bombers a Bellaterra, s’estan dirigint les tasques d’extinció amb el focus posat en tres zones on continuen actius tres grans incendis forestals: Corbera d’Ebre, Artesa de Segre i el Solsonès. En total, els Bombers mantenen activades 55 dotacions a Artesa, 45 a Corbera d’Ebre i 43 al Solsonès.

Pel que fa a l’incendi de Corbera d’Ebre, el conseller ha destacat que s’hi està treballant a hores d’ara amb la previsió d’estabilitzar-lo aquesta matinada. De moment ha cremat unes 300 hectàrees.

El que més preocupa és el de Lladurs perquè, tot i haver cremat només unes 100 hectàrees, té un gran potencial de creixement vers la vall del Segre. Aquí és on s’estan concentrant més efectius per intentar estabilitzar-lo entre aquesta nit i demà al matí.

Tant el conseller Elena com David Borrell han reconegut que la situació a hores d’ara és la que desitjaven aquest matí, però han deixat clar que no es pot “abaixar la guàrdia” perquè demà serà un dia molt dur amb “més calor, poca humitat i més llamps”. “Hem tingut set incendis reals i d’altres focus per culpa d’unes condicions que demà seran iguals o pitjors. Per tant tensió màxima perquè la situació és extrema”, ha afegit.

El conseller també ha alertat que, com avui, estaran actius diferents incendis a l’hora, el que obligarà a prioritzar per utilitzar els recursos amb intel·ligència estratègica.

Una vegada més, Joan Ignasi Elena també ha tingut paraules d’agraïment per tots els cossos de seguretat i emergències que estan col·laborant així com a les ADF i als pagesos que “han fet una feina magnífica segant el que els demanaven els bombers”.