Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

L’incendi de la Pobla de Massaluca ha cremat 75 d’hectàrees d’un potencial de 1.200

ACN La Pobla de Massaluca.-L’incendi de la Pobla de Massaluca (Terra Alta) ha cremat una superfície de 75 hectàrees d’un potencial 1.200, de les quals 450 a Catalunya. El bombers […]

Avatar
Agències 12/08/2021

ACN La Pobla de Massaluca.-L’incendi de la Pobla de Massaluca (Terra Alta) ha cremat una superfície de 75 hectàrees d’un potencial 1.200, de les quals 450 a Catalunya. El bombers confien a controlar el perímetre del foc en les pròximes hores i estabilitzar-lo abans d’aquesta nit. Així, ho ha confirmat el cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, Ricard Expósito, en l’atenció feta aquest vespre als mitjans des del centre de comandament, situat a la Pobla de Massaluca. Els Agents Rurals segueixen investigant les causes que haurien originat el foc.

L’incendi de la Pobla de Massaluca ha estat un dels 35 de focs de vegetació que els Bombers han atès a Catalunya, però és el que ha cremat més superfície, unes 75 hectàrees d’un potencial de 1.200 si travessava el riu Matarranya i entrava a la comunitat d’Aragó, que és la direcció que prenia inicialment el foc. El treball dels mitjans aeris ha permès confinar el foc en territori català, on tenia un potencial de 450 hectàrees.Els Bombers s’han mostrat “molt optimistes” a donar-lo per estabilitzat aquest dijous a la mitjanit, gràcies al “contundent treball” dels mitjans aeris i la facilitat que han trobat per agafar aigua a l’embassament de Riba-roja i el riu Matarranya. “El treball ha estat molt bo i ha permès avançar ràpidament per terra”, ha destacat Ricard Expósito, cap de la regió de Bombers a les Terres de l’Ebre. Les dotacions terrestres seguiran treballant per tancar el perímetre en les pròximes hores, amb les mànegues i eines manuals. Si les condicions meteorològiques de la nit són favorables, no es descarta controlar-lo aquest divendres.Durant la tarda havien preocupat les tempestes seques que s’estaven formant i que avançaven cap a la zona, però finalment s’han dissipat. “El comportament de l’incendi hauria estat més erràtic i hauria posat en perill el dispositiu per qüestions de seguretat”, ha assenyalat Expósito. També ha suposat una dificultatque s’hagi localitzat en un dels extrems de Catalunya i “costa que els mitjans arribin aquí i implementar els recursos necessaris”. Hi ha treballat 115 efectius en 20 dotacions terrestres, i 28 dotacions de l’Aragó, amb un total de 14 mitjans aeris. El foc s’ha donat a la zona més seca de les Terres de l’Ebre. El comportament de l’incendi “ha preocupat” a l’inici perquè la vegetació ho facilitava i els Bombers estan satisfets s’haver assolit l’objectiu “que no saltés cap a l’Aragó i que es reduís al 25% el seu potencial inicial. El foc no ha provocat cap afectació greu, ni cap persona ferida. Per precaució. s’han evacuat els campistes i una plantació agrícola on hi havia 5 treballadors i un propietari.