Dissabte, 16 d'octubre de 2021 - Edició 1178
La República

L’IMET i Alarcón reclamen a la Generalitat que el fons d’ajudes també doni cobertura al sector del taxi

ACN Barcelona.-L’IMET (Institut Metropolità del Taxi) i Rosa Alarcón, regidora de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, han reclamat a la Generalitat que part de les ajudes del fons econòmic per […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-L’IMET (Institut Metropolità del Taxi) i Rosa Alarcón, regidora de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, han reclamat a la Generalitat que part de les ajudes del fons econòmic per als sectors afectats pel tancament de bars i restaurants donin cobertura al sector del taxi de l’àrea metropolitana de Barcelona. La regidora creu que el taxi és “un dels sectors més colpejats pels efectes de la pandèmia” mentre que la presidenta de l’IMET reclama “actuar i prendre mesures” per protegir aquest servei. A més, l’IMET considera que la viabilitat econòmica del col·lectiu està en risc a conseqüència de la covid-19.

La situació ha provocat una reducció d’ingressos i una sobresaturació de la xarxa de parades de taxi. També s’ha incrementat la circulació en buit dels vehicles, que provoca un augment de l’impacte ambiental a la ciutat.El sector del taxi està format per més de 13.000 persones, majoritàriament autònoms, que ja es troben afectats per aquesta situació, recorden les dues institucions.