Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Lila Downs, cap de cartell del FIMPT

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La cantant mexicana Lila Downs encapçala la programació del 42è Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT), que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú del 6 al 9 de juliol. “Apostem per la transmissió de la tradició oral mexicana, però que alhora reivindica la situació social que es viu al seu país, especialment de les dones”, ha destacat aquest dilluns la regidora de Cultura, Mercè Mateo, durant la presentació del festival feta a Barcelona. El FIMPT d’enguany reunirà fins a setze propostes musicals, tant locals, com catalanes, estatals i internacionals. “És un festival d’intercanvi cultural per excel·lència, amb vocació de posar la cultura a l’abast de totes les persones”, ha ressaltat l’alcaldessa Olga Arnau.

En clau internacional, a part de Lila Downs, el festival durà fins a Vilanova la compositora grega Marina Satti, el quartet britànic The Longest Johns i els barcelonins El Pony Pisador, que presentaran nou àlbum. Pel que fa a formacions de renom espanyol, la programació aposta enguany pel gallec Xurxo Fernández acompanyat del grup Pandereteiras sin fronteiros.

Publicitat

D’altra banda, a nivell català, actuaran Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferrerires i també el sacaire Francesc Sans, mentre hi haurà un especial homenatge al 40è aniversari de la recuperació del sac de gemecs i als 25 anys del grup Els Francolins.

A nivell més innovador, el FIMPT compta amb Ros i Joana Dark, procedents de la Fira Mediterrània de Manresa, i amb Bum Ditty, del Concurs Sons de la Mediterrània. En l’àmbit més local, la programació reuneix els concerts de Vilafolk, la Cobla de l’Escola i Conservatori Municipal Mestre Montserrat i la cercavila d’alumnes d’instruments tradicionals.

Pel que fa als espais, l’organització opta per consolidar la proposta dels últims anys: l’escenari principal a la zona marítima i escenaris de petit format a la Geltrú -a la plaça de l’Assumpció i al Castell-.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió