Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’ICS impulsa una obra de teatre basada en casos reals de violència masclista per formar professionals sanitaris

ACN Barcelona.-L’Institut Català de la Salut (ICS) impulsa una obra escrita pel dramaturg Roc Esquius i interpretada per la companyia Dara per formar professionals sanitaris en qüestions relacionades amb la […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Barcelona.-L’Institut Català de la Salut (ICS) impulsa una obra escrita pel dramaturg Roc Esquius i interpretada per la companyia Dara per formar professionals sanitaris en qüestions relacionades amb la violència de gènere. L’obra, basada en casos reals de víctimes d’aquest tipus de violència, s’ha representat aquest dimecres a la Biblioteca del Centre Corporatiu de l’ICS. Ara, la peça girarà per centres sanitaris d’arreu del territori català. L’obra forma part d’un projecte formatiu per aprendre a detectar i abordar la violència masclista. S’ha finançat amb els fons del Pacte d’Estat contra la violència de gènere del Ministeri de Sanitat i l’han executat l’Institut Català de la Salut (ICS) i la Unió Consorci Formatiu (UCF).

L’objectiu de la iniciativa és, d’una banda, conscienciar el professional que, com a assistencial, és una peça cabdal en la detecció i l’abordatge de casos, així com en el tractament posterior de la dona que ha patit violència masclista i, de l’altra, fer palesa la necessitat de professionalitzar-se per fer millor aquesta tasca.Els casos aborden temes com la comunicació amb la dona que pateix violència masclista (interpretació de llenguatge verbal i no verbal, abordatge de converses, empatia, confiança..), i qüestions més tècniques com l’ús de diferents eines per valorar el nivell de risc que pateix la dona, la millora del cribratge a la consulta o el treball en equip dels assistencials.La teatralització està pensada per representar-la en determinats hospitals i centres d’atenció primària de tot Catalunya, tant públics com concertats. A partir del mes de setembre, es preveu un mínim de 12 sessions arreu del territori amb un públic d’aproximadament 20 persones que permet participar tothom, sobretot en la part de debat.