Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

L’ICF i Empresa activen una línia de préstecs de 100 MEUR per impulsar la reactivació industrial

ACN Barcelona.-L’Institut Català de Finances (ICF) i el Departament d’Empresa i Treball, a través de la direcció general d’Indústria, han posat en marxa una nova línia de finançament dotada amb […]

Avatar
Agències 02/09/2021

ACN Barcelona.-L’Institut Català de Finances (ICF) i el Departament d’Empresa i Treball, a través de la direcció general d’Indústria, han posat en marxa una nova línia de finançament dotada amb cent milions d’euros per impulsar la reactivació del sector industrial a Catalunya i la seva transformació en clau verda i digital. Els destinataris dels préstecs són les pimes i grans empreses amb projectes d’inversió que contribueixin a dinamitzar la indústria. En concret, la línia busca finançar projectes d’inversió per incrementar la capacitat productiva, transitar cap a un model industrial i energètic més verd i eficient, contribuir a la creació o manteniment de llocs de treball o augmentar les exportacions, entre altres.

“Aquesta nova línia de préstecs vol ajudar a transformar els processos productius, reforçant les capacitats tecnològiques de les empreses industrials i integrant la sostenibilitat en els seus models de negoci”, ha assegurat la directora general d’Indústria, Natàlia Mas.L’import dels préstecs oscil·larà entre els 100.000 euros i els tres milions d’euros, en funció de la finalitat i el destinatari. En caràcter general, l’import serà de fins al 80% de la inversió en el cas de les pimes, amb un mínim de 100.000 euros i un màxim de dos milions d’euros per projecte. En el cas de les grans empreses, l’import serà també de fins al 80% de la inversió, però amb un mínim de 200.000 euros i un màxim de tres milions per projecte. Els préstecs es podran retornar, en el cas de projectes d’inversió, en un període màxim de deu anys, amb la possibilitat d’un període de carència de fins a dos anys. La línia també contempla préstecs per finançar les necessitats de circulant que podran arribar fins al 100% de l’import sol·licitat. Per a les pimes, l’import dels crèdits oscil·larà entre els 100.000 euros i els 500.000 euros. En el cas de les grans empreses, la quantia estarà entre 200.000 i un milió d’euros. El termini per a circulant serà de fins a cinc anys, amb fins a un any de carència. Les operacions aprovades a través d’aquesta línia compten amb una garantia per part del Departament d’Empresa i Treball del 80% del risc viu en el cas de les pimes i del 70% per a les grans empreses. Unes i altres podran sol·licitar el préstec a través de la web de l’ICF.