Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

L’hospital d’Olot i l’empresa Yasyt Robotics engeguen un projecte pilot d’intel·ligència artificial

ACN Olot .-L’hospital d’Olot i l’empresa Yasyt Robotics ha endegat un projecte pilot d’intel•ligència artificial, ‘RobRoom’, per donar suport a les persones ingressades. La iniciativa, que es va començar a […]

Agències 12/11/2020

ACN Olot .-L’hospital d’Olot i l’empresa Yasyt Robotics ha endegat un projecte pilot d’intel•ligència artificial, ‘RobRoom’, per donar suport a les persones ingressades. La iniciativa, que es va començar a implantar de l’estiu, es basa en la instal•lació de dispositius Alexa a les habitacions de les unitats d’hospitalització i alguns controls d’infermeria per millorar l’acompanyament dels pacients. El mes de juny es van instal•lar els primers dispositius a les vuit habitacions en aïllament per covid-19. En aquesta primera fase es van desplegar els mòduls d’atenció a la persona i que ajuden el pacient a orientar-se i saber com ha passat el dia o la nit. De fet, el perfil d’usuaris que fan ús són persones grans i amb capacitat d’autonomia.

La pandèmia de la covid-19 ha posat en evidència la importància de les noves tecnologies per millorar aquestes situacions de confinament i aïllament i també de mantenir les relacions i les comunicacions. En aquesta línia, els dispositius també permeten als pacients fer videotrucades a les seves famílies i comunicar-se amb l’equip d’infermeria. Des d’aquesta tardor i en una segona fase del projecte, s’han ampliat els mòduls de continguts en funció de les necessitats que s’han anat detectant. Rutines diàries de relaxació i meditació, contingut espiritual que ajuden la persona a tenir moments de recolliment quan ho desitja o formació específica en exercicis respiratoris són alguns dels canvis que s’han introduït en aquesta darrera fase.A banda de les prestacions a les persones que han d’estar aïllades o ingressades, RobRoom també busca fer més fàcil les tasques als professionals que les atenen. Així, els dispositius contenen un mòdul de formació per als professionals sanitaris, de moment sobre la utilització dels equips de protecció individual, enfocat a la Covid-19. Paral•lelament, el Servei de Rehabilitació ha treballat un contingut específic per donar suport en exercicis respiratoris i mobilitzacions.