Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’hospital de Figueres aplica la intel·ligència artificial per preveure la demanda del servei d’Urgències

ACN Figueres .-El servei d’Urgències de l’hospital de Figueres ha posat en marxa un projecte d’intel•ligència artificial, juntament amb l’empresa Amalfi Analytics, per preveure la demanda de l’activitat a curt […]

Avatar
Agències 28/05/2021

ACN Figueres .-El servei d’Urgències de l’hospital de Figueres ha posat en marxa un projecte d’intel•ligència artificial, juntament amb l’empresa Amalfi Analytics, per preveure la demanda de l’activitat a curt termini. El sistema utilitza la tecnologia Machine Learning i permet que un algoritme identifiqui patrons i predigui comportaments. Això, alhora, permet determinar els recursos necessaris per afrontar-ho, fer una planificació “més acurada” i anticipar “riscos”. Des del centre ja avancen que si els resultats de la prova són positius, s’impulsaran iniciatives similars a les plantes d’hospitalització i al servei d’admissions, amb la llista d’espera quirúrgica.

La cap del servei d’Urgències, Lizeth Molina, afirma que tot plegat permetrà millorar l’atenció als pacients i “l’obtenció de resultats, perquè s’anticipa informant de quan i com es comportarà el servei”.