Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

L’exalcaldessa Anna Pagans, entre els 100 signants d’un manifest que erigeix Guanyem com a motor “del canvi a Girona”

|

- Publicitat -

ACN Girona – L’exalcaldessa de Girona Anna Pagans dona suport públic a Guanyem i és una de les 100 signants d’un manifest que erigeix la formació com a motor “del canvi” a la ciutat. L’escrit subratlla que cal iniciar “un nou cicle polític” a la plaça del Vi, i que per aconseguir-ho “el lideratge” de Guanyem és “imprescindible”. El manifest s’ha presentat aquest vespre en un acte al Teatre Municipal. Entre el centenar d’adhesions que ha sumat hi ha també les de l’actual vicepresidenta de l’Uni Girona, Noe Jordana; el presentador de La Sotana, Andreu Juanola; l’arquitecte Arcadi Pla o la filòsofa Íngrid Guardiola. El cap de llista per al 28-M, Lluc Salellas, ha posat l’accent en “construir” la ciutat “de manera col·lectiva” i governar-la “per al a gent”.

El manifest ciutadà, titulat ‘Guanyem el canvi que Girona es mereix’, demana que la formació sigui qui lideri un canvi de govern a la ciutat a partir de les eleccions municipals. L’escrit recull que, amb la seva entrada al consistori, Guanyem ha introduït “un actiu nou i renovador” a la política de la ciutat i subratlla que, a partir del 28-M, ha de “fer valer la tasca feta com a segona força política al consistori des de l’oposició per fer un pas endavant decisiu, el de governar, per transformar la ciutat”.

Publicitat

Durant l’acte, l’alcaldable Lluc Salellas ha posat en relleu la feina que ha fet la candidatura que encapçala “amb les ganes, la força i l’empenta de qui sap que som el relleu que la ciutat necessita”. “Volem i hem d’assumir la responsabilitat de fer un pas endavant, de governar la ciutat per a la gent, de tornar a donar una identitat a Girona”, ha dit. Per a Salellas, la ciutat ha de ser “pensada per als gironins i les gironines”.

L’alcaldable ha agraït els suports i “l’enorme pluralitat de sensibilitats” que ha sumat el manifest ciutadà, posant en relleu “les cent persones que surten públicament a dir que és ara, que Girona es mereix un canvi i que l’ha de liderar Guanyem”. “És el que dona sentit a un projecte municipalista, ciutadà, transformador, progressista i republicà com el nostre”, ha conclòs.

Entre els qui han signat el manifest en destaca l’exalcaldessa socialista de Girona, Anna Pagans; el comunicador i presentador de La Sotana, Andreu Juanola o la filòsofa Íngrid Guardiola. També hi han donat suport l’arquitecte Arcadi Pla; l’exentrenadora i jugadora de bàsquet i actual vicepresidenta de l’Uni Girona, Noe Jordana; el xef del restaurant Can Xapes, Lluc Quintana; l’arqueòleg Eudald Carbonell; l’activista pels drets de les persones amb discapacitat Teresa Palahí o l’empresari David Martí.

<strong>Exregidores i exregidors</strong>

Dins les adhesions que suma el manifest hi ha també exregidores i exregidors de CiU (Montse Soler), el PSC (Àngel Quintana, Victòria Saget, Lluís Gil i Amèlia Barbero), ERC (Pilar Prats), ICV (Enric Pardo), la CUP (Jordi Navarro, Anna Pujolàs i Ester Costa) i Guanyem Girona.

Del món cultural, la llista de suports inclou entre d’altres l’escriptor i pintor Narcís Comadira, l’escriptor Josep Maria Fonalleras o el llibreter i activista cultural Guillem Terribas. I del món activista i veïnal, s’hi compten el president de l’Associació de Veïns de Santa Eugènia, Reinald Roca; l’educador social i activista a Girona Est Ángel Fernández ‘Nene’ i el president de la plataforma Aigua És Vida, Pau Masramon.

Després de la presentació, el manifest s’obre ara a tota la resta de la ciutadania que vulguin signar-lo.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió