Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’Eurocambra reclama elevar els estàndards de qualitat de l’aire a la UE i multes “més estrictes” als estats

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha aprovat aquest dijous un informe que reclama elevar els estàndards de qualitat de l’aire a la Unió Europea perquè siguin els mateixos que marca l’Organització Mundial de […]

Avatar
Agències 25/03/2021

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha aprovat aquest dijous un informe que reclama elevar els estàndards de qualitat de l’aire a la Unió Europea perquè siguin els mateixos que marca l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Amb 425 vots a favor, 109 en contra i 153 abstencions, la cambra ha donat llum verda a un informe impulsat per l’eurodiputat del PSC Javi López que demana a la Comissió Europea que “revisi les normes” per “harmonitzar-les” amb les de l’OMS i multes “més estrictes” als estats que incompleixin “reiteradament” la normativa. L’informe també reclama a l’executiu europeu l’obligació de “revisar periòdicament les normes en funció de les proves científiques i tècniques més recents” per tal d’actualitzar-les.

A més, el document demana a la Comissió Europea iniciar accions legals “tan aviat com tingui coneixement que la legislació de la Unió Europea en matèria de qualitat de l’aire no s’està aplicant” i que en faci un “seguiment ràpid de les emissions”.