Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’Eurocambra dona llum verda a destinar 16,8 milions d’euros a Espanya per fer front a la covid-19

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha donat el seu vistiplau aquest dimarts a una proposta de la Comissió Europea per destinar 16,8 milions d’euros a Espanya per fer front a la covid-19. Amb […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha donat el seu vistiplau aquest dimarts a una proposta de la Comissió Europea per destinar 16,8 milions d’euros a Espanya per fer front a la covid-19. Amb 682 vots a favor, vuit en contra i dues abstencions, els eurodiputats han avalat mobilitzar ràpidament 823 milions del Fons de Solidaritat de la Unió Europea per fer pagaments anticipats a set estats membres, entre els quals hi ha Espanya juntament amb Alemanya, Irlanda, Grècia, Croàcia, Hongria i Portugal. La major part dels diners els rebrà Croàcia, a qui es destinaran 683,7 milions per pal·liar els efectes d’un terratrèmol que va afectar Zagreb i els seus voltants al març. Els estats van donar llum verda als pagaments a l’octubre, amb la qual ja es poden desemborsar.

Fins ara, el Fons de Solidaritat de la Unió Europea estava destinat a pal·liar els efectes de catàstrofes naturals als estats membres, però al març l’Eurocambra va donar el seu vistiplau a incloure-hi les emergències de salut pública. Així, ara es poden destinar diners d’aquest fons a emergències com la causada per la covid-19.