Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Les presons adapten la pràctica esportiva amb un màxim de 15 persones i fomentant l’exercici a les cel·les

ACN Barcelona.-Les presons han adaptat la pràctica esportiva per evitar el contagi del coronavirus. Els centres han restringit temporalment l’ús dels poliesportius i de les sales de musculació existents, que […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-Les presons han adaptat la pràctica esportiva per evitar el contagi del coronavirus. Els centres han restringit temporalment l’ús dels poliesportius i de les sales de musculació existents, que són espais tancats. L’esport es practica ara als espais exteriors, a l’aire lliure, en els camps de futbol, pistes poliesportives externes i en els patis dels mòduls. Hi poden participar grups de fins a un màxim de 15 persones, sempre amb la supervisió del personal tècnic esportiu i respectant les distàncies de seguretat. A més, es fomenta l’exercici a les cel·les. Abans de la pandèmia, diàriament practicaven esport uns 4.000 reclusos.

Algunes de les modalitats que practiquen ara els interns són circuits de força i resistència tipus crossfit, curses al voltant del perímetre del camp esportiu, exercicis de coordinació amb pilota, tennis taula, mini tennis o ioga. Els monitors esportius han facilitat als interns una guia amb una rutina d’exercicis diaris entre els quals hi ha estiraments, abdominals, esquats, flexions, i que inclou recomanacions dels exercicis per seguir segons l’estat físic de la persona.Amb totes aquestes mesures el Departament de Justícia pretén mantenir al màxim l’ocupació del temps de lleure dels interns, amb activitats recreatives saludables per reduir l’angoixa i la tensió que pot experimentar la població penitenciària interna a causa de les mesures de contenció del coronavirus.La Facultat d’Educació Física i Esports Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (URL) està col·laborant amb Justícia en aquesta adaptació de l’esport penitenciari amb el disseny de diferents circuits d’activitat física i esportiva adaptats a la situació de confinament.