Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Les noves restriccions traslladen els àpats en bars i restaurants a l’aire lliure

ACN Barcelona.-L’entrada en vigor de les noves restriccions per fer front a l’expansió de la pandèmia a Catalunya ha traslladat els àpats en bars i restaurants a l’aire lliure. Aquest […]

Avatar
Agències 18/10/2020

ACN Barcelona.-L’entrada en vigor de les noves restriccions per fer front a l’expansió de la pandèmia a Catalunya ha traslladat els àpats en bars i restaurants a l’aire lliure. Aquest diumenge, centenars de persones han aprofitat el bon temps i s’han aplegat als diferents parcs de la ciutat per menjar i passar el dia amb els amics o la família arran del tancament de l’hostaleria. “Feia dies que havíem quedat per dinar, però amb les noves mesures hem buscat una alternativa”, explica el Ferran, un veí de Barcelona que ha passat la tarda amb la seva companya al parc de la Ciutadella. De fet, les persones habituades a fer pícnics al parc reconeixen que avui han vist més gent que altres dies, tot i que en cap moment s’han observat grans aglomeracions.

Una de les habituals a la zona és la Mònica, veïna del barri d’Horta de Barcelona que acostuma a visitar el parc dues o tres vegades al mes. “Avui noto que hi ha més gent, potser perquè no es pot estar a les terrasses dels quioscos i perquè els restaurants estan tancats”, assegura. Per aquest treballador sector sanitari, “sempre és millor estar a l’aire lliure que no pas en espais tancats, i per això hem optat per fer un pícnic”.La Teresa, estudiant a Barcelona, també fa la mateixa observació. “Sí que havia vingut abans a la Ciutadella, però les altres vegades no havia vist tanta gent; suposo que pel bon temps i les restriccions la gent ha hagut de canviar de plans”, comenta. Precisament ella i les seves amigues han hagut d’escollir un pla alternatiu al que tenien previst. “Avui volíem anar a un bar a prendre una cervesa, però com que tot estava tancat i jo mai havia visitat la Ciutadella, hem vingut aquí”, explica l’Ariadna, una de les seves companyies que també estudia a Barcelona.A la recerca d’alternativesEl tancament de bars i restaurants ha trastocat els plans d’una part important de la població. Davant aquesta situació, les alternatives han estat ben diverses, però la més habitual passava per comprar dinar per emportar i menjar a la gespa. El Ferran, veí de Barcelona, havia quedat amb la seva companya per dinar a un restaurant, però finalment s’ha vist obligat a tirar del ‘delivery’. Malgrat tot, la solució no l’ha decebut. “És un pla que està tan bé com poder anar a un restaurant”, valora.D’altres han optat per alternatives menys habituals, com la Sònia i la Meritxell, veïnes de Vilafranca. Un diumenge habitual haurien anat a prendre un vermut, però avui han decidit visitar al Zoo de Barcelona amb les seves filles. “Hem mirat que hi havia obert i una de les poques opcions era el zoo, així que hem carregat la motxilla de menjar i aigua i hem anat cap allà”, explica la Sònia. “Al final no ens hem trobat massa gent i ja hem passat el dia”, afegeix la Meritxell.