Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Les matriculacions de motos i vehicles lleugers cauen un 13,4% anual a l’octubre a Catalunya

ACN Barcelona.-Les matriculacions de motos i vehicles lleugers han caigut un 13,4% anual a l’octubre a Catalunya, segons dades de l’Associació Nacional d’Empreses del Sector de Dues Rodes (ANESDOR). A […]

Avatar
Agències 03/11/2020

ACN Barcelona.-Les matriculacions de motos i vehicles lleugers han caigut un 13,4% anual a l’octubre a Catalunya, segons dades de l’Associació Nacional d’Empreses del Sector de Dues Rodes (ANESDOR). A l’Estat, s’han matriculat 15.895 vehicles lleugers, un 12,8% menys respecte al mateix mes de l’any passat. En concret, s’han entregat 13.299 motos, un 17,5% menys; 1.937 ciclomotors, un 34,6% més, i 659 entre tricicles i quatrecicles, un 1,8% menys. L’entitat ha atribuït aquest descens a l’impacte de la segona onada de la pandèmia, així com a l’existència de dos dies laborables menys en aquest mes. Aquest efecte estadístic generalment es compensa al llarg de l’any però, en aquest cas, “amplifica” l’endarreriment en termes mensuals.

“Les afectacions que té la situació sanitària tenen conseqüències lògiques en l’economia. Tot i que aquests mesos vam poder constatar que cada cop més ciutadans aposten per desplaçar-se en moto, entenem que tant les restriccions de mobilitat aplicades durant la segona onada de la pandèmia com les incerteses econòmiques dels ciutadans han afectat de forma clarament negativa al mercat”, ha afirmat el secretari general d’ANESDOR, José María Riaño. Per comunitats, Madrid ha registrat el descens més pronunciat en la quota de matriculacions, d’un 25,3%, seguit d’Andalusia, amb un 17,3%. Entre les excepcions d’un mes “marcat per nombres vermells” s’hi troba La Rioja, amb un augment del 46,8%; Extremadura, amb un 14,4%, i País Basc, amb un 7,4%.