Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Les llars amb pobresa energètica estalvien 225 euros l’any després de les auditories de la Diputació de Barcelona

ACN Barcelona.-El programa d’auditories a llars amb pobresa energètica de la Diputació de Barcelona aconsegueix una reducció mitjana del consum és del 28,5% entre electricitat, aigua i gas o altres […]

Avatar
Agències 31/07/2020

ACN Barcelona.-El programa d’auditories a llars amb pobresa energètica de la Diputació de Barcelona aconsegueix una reducció mitjana del consum és del 28,5% entre electricitat, aigua i gas o altres combustibles. El 80% dels habitatges han baixat l’import de la factura elèctrica amb un estalvi mitjà anual per família és de 225 euros. A través d’un canvi d’hàbits de consum i la instal·lació de material de baix cost per millorar l’eficiència energètica el descens del consum elèctric és d’un 45%. Fins al moment s’han dut a terme dues edicions del programa, el 2018 i el 2019, amb unes 1.400 auditories en cadascuna d’elles, i actualment s’està preparant una nova edició amb 1.400 auditories més.

Pel que fa al subministrament d’aigua un 38% de les llars va obtenir una reducció del consum del 18%, que s’ha traduït en un estalvi mitjà de 59 euros anuals.També s’ha aconseguit una reducció mitjana del consum del 34% en el 62% dels habitatges pel que fa al gas. Cal considerar, però, que un terç de les llars no disposen de subministrament de gas i algunes famílies han substituït els equips de gas per aparells elèctrics o de gas butà. El 53% dels habitatges amb subministrament van aconseguir, de mitjana, un estalvi anual de 145 euros.Les dades de consum són d’un informe elaborat per un servei extern independent de la Diputació de Barcelona que va analitzar i avaluar els resultats d’una enquesta realitzada a 100 dels habitatges amb auditories del 2019, segons explica la Diputació en un comunicat.