Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Les infermeres de Lleida, preparades davant el confinament del Segrià tot i que no esperaven més brots fins a la tardor

ACN Lleida.-El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) està preparat per atendre les necessitats derivades de l’augment de casos de covid-19 al Segrià, fet que ha comportat que […]

Avatar
Agències 05/07/2020

ACN Lleida.-El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) està preparat per atendre les necessitats derivades de l’augment de casos de covid-19 al Segrià, fet que ha comportat que des d’aquest dissabte la comarca estigui confinada de forma perimetral. Des del col·lectiu reconeixen, però, que no esperaven que aquests brots “fossin tant immediats” i, per tant, s’estava organitzant l’operatiu de cara a la tardor, segons ha dit el secretari de junta del COILL, Miquel Àngel Calderó. Pel que fa a la borsa de treballadors voluntaris gestionada pel Col·legi, que va aglutinar més d’una quarantena de persones i va estar operativa en el moment més àlgid de la pandèmia, es podria reactivar en cas de registrar-se un escenari de manca de personal.

Calderó ha volgut deixar clar que “les infermeres no deixen mai de ser-hi” i que el sistema de salut està més preparat per fer front a la covid-19. Tot i això, ha posat sobre la taula la “por” que els genera el fet que aquest confinament arribi justament en la primera setmana del primer mes en què una part del col·lectiu sanitari comença les vacances. En aquest sentit, ha dit que precisament el col·lectiu esperava l’estiu per “descansar i recuperar piles” per tornar a donar el 100% a la tardor i, per tant, “no tenen gaire més corda de marge”, ha conclòs.Respecte a la borsa de treball de professionals voluntaris, el secretari de junta del COILL ha explicat que, mentre estava en actiu, estava conformada per un gruix d’infermeres que estaven fora de l’exercici assistencial, havent-hi entre elles algunes de dedicades a la docència o que ja no exercien. A més, també s’hi van inscriure estudiants, part de les quals han acabat la seva formació i, per tant, ja s’han pogut incorporar al mercat laboral.