Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Les funeràries de Madrid, desbordades per l’increment de morts per coronavirus

ACN Madrid .-Les funeràries de la Comunitat de Madrid estan desbordades amb l’increment de morts per coronavirus. En només una setmana, del 16 al 22 de març, el nombre d’afectats […]

Avatar
Agències 23/03/2020

ACN Madrid .-Les funeràries de la Comunitat de Madrid estan desbordades amb l’increment de morts per coronavirus. En només una setmana, del 16 al 22 de març, el nombre d’afectats per la malaltia ha passat de 4.165 casos als 9.702 (5.537 més) i el nombre de decessos s’ha enfilat dels 213 de dilluns passat als 1.021 d’aquest diumenge, 808 en només set dies. L’ACN ha intentat posar-se en contacte amb diverses funeràries. La majoria responen que no ens poden atendre perquè estan “desbordades” i “col•lapsades”. D’altres, ni tant sols responen al telèfon o es limiten a assegurar que compleixen “amb la normativa establerta”.

D’altra banda, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha enviat una carta al ministre de Sanitat, Salvador Illa, on li comunica que la funerària municipal ja no pot seguir recollint cadàvers per falta de material. Serveis funeràries col•lapsats. Aquesta és la imatge que presenta la comunitat de Madrid amb l’augment de morts durant les últimes setmanes per coronavirus. En només set dies, hi ha hagut un increment de 808 casos i les funeràries contactades asseguren que estan “desbordades”. La situació es contraposa també amb la situació als tanatoris, on s’ha prohibit les concentracions de vetlla per frenar nous focus de contagi. A la situació s’hi suma l’Empresa Municipal de Serveis Funeraris de Madrid (SFM) que des de fa dies no disposen del material per a poder fer la seva tasca “amb les mínimes condicions de seguretat”. Martínez-Almeida, ha comunicat per carta al Ministre de Sanitat la situació i li ha dit que des d’aquesta mateixa setmana no poden fer inhumacions o cremacions de persones víctimes de la covid-19, tot i que posteriorment, han aclarit que no tancaran l’activitat i que seguiran fent-les sempre que els cadàvers els hi arribin d’altres empreses de serveis funeraris amb el fèretre tancat. En aquest sentit, li reclama que “de manera urgent”, subministrin el material necessari a l’ajuntament per tal que pugui continuar realitzant les seves tasques.