Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Les empreses familiars catalanes volen que l’ampliació dels ERTO inclogui a tots els sectors i no només el turístic

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) ha demanat al govern espanyol que l’ampliació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) inclogui a tots els sectors econòmics i no només […]

Agències 07/09/2020

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) ha demanat al govern espanyol que l’ampliació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) inclogui a tots els sectors econòmics i no només els més afectats per la pandèmia, com el turístic. “Ha d’incloure a totes les empreses que ho necessitin i allargar-se durant tot el 2021 per poder mantenir l’activitat. El problema no són només les restriccions de la mobilitat o les limitacions d’aforament i horaris, sinó l’alentiment de l’economia i la disminució del consum”, ha assenyalat el president de l’ASCEF, Amadeu Jori. Les empreses familiars catalanes tampoc consideren una bona solució aplicar ERTO ‘de rebrot’ només per a les empreses en ciutats confinades o amb restriccions.

Davant aquesta situació, l’ASCEF considera vital que hi hagi concreció en les propostes i que s’arribi a un acord al més aviat possible. “Hi ha moltes empreses familiars mitjanes o petites amb una menor capacitat de resistència. La seva supervivència pot dependre d’aconseguir aquesta pròrroga de les ajudes”, ha recalcat Jori. “La situació comença a estar al límit i hi ha molta incertesa sobre el que succeirà els propers mesos”, ha puntualitzat el president de l’ASCEF, entitat constituïda el 1998, vinculada a l’Institut d’Empresa Familiar (IEF) i que aplega més de 100 empreses representatives de teixit català. En paral·lel, les empreses familiars catalanes creuen necessari que els ERTO es mantinguin en les mateixes condicions que fins ara, com també les bonificacions a les cotitzacions de la Seguretat Social. Finalment, l’ASCEF també reclama al govern Sánchez que el pagament als treballadors sigui “molt més eficient” que fins l’actualitat, evitant els endarreriments i solucionant les demores existents actualment.