Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 999
La República

Les caramelles de Súria s’adapten a la covid-19: estàtiques, format reduït i públic limitat

ACN Súria.-Les tradicionals caramelles de Súria s’han celebrat enguany en format reduït, estàtiques i amb limitació de públic per complir les normatives de prevenció anti-covid. D’aquesta manera, els balls i […]

Avatar
Agències 04/04/2021

ACN Súria.-Les tradicionals caramelles de Súria s’han celebrat enguany en format reduït, estàtiques i amb limitació de públic per complir les normatives de prevenció anti-covid. D’aquesta manera, els balls i cants tradicionals s’han pogut celebrar a la plaça de Sant Joan i també s’han pogut seguir des de casa a través del canal de l’Ajuntament de YouTube. La regidora de Festes de l’Ajuntament de Súria, Alba Santamaria, admet que s’ha perdut, en part, l’esperit de la festa, però es mostra satisfeta que s’hagin pogut celebrar, ja que l’han passat es van haver de suspendre a causa de la pandèmia. “Ens hem pogut treure una mica l’espineta”, expressa. Les caramelles de Súria són considerades les més grans de Catalunya, ja que compten amb 900 participants.

Totes les persones que volien veure les caramelles de Súria aquest diumenge al migdia s’havien d’haver inscrit prèviament. El consistori ha limitat a 250 persones el públic assistent a l’acte per complir les mesures anti-covid i respectar les distàncies de seguretat entre cada grup bombolla. Uns estrictes controls d’accés comprovaven que cada persona que entrava a la Plaça de Sant Joan estigués registrada, portés la mascareta i es posés gel hidroalcohòlic. Els tradicionals recorreguts de les colles s’han hagut de substituir per actuacions estàtiques en grups petits. De fet, un dels trets diferencials de les caramelles de Súria és la gran quantitat de colles i gent que hi participa, que sumen unes 900 persones. Enguany, però, les colles han hagut de limitar els balls i els cants a una vintena de participants, de manera que en total hi actuen unes 250 persones. La regidora de Festes, Alba Santamaria, diu que han hagut d’estar “molt pendents” de les restriccions que hi havia en cada moment per saber “què se’ns permetia i fer i què no”. A darrera hora, diu, han pogut celebrar les caramelles de manera estàtica, amb el públic assegut i en format reduït. Tot i que no són les caramelles que voldrien, Santamaria es mostra satisfeta que s’hagin pogut celebrat: “ens hem pogut treure l’espineta, ni que sigui poca cosa”. També explica que han elaborat unes mascaretes amb el lema ‘caramelles segures’. Les actuacions van arrencar aquest dissabte a la tarda al Parc Municipal Macary i Viader i han continuat aquest diumenge, de dotze a dues del migdia, a la Plaça de Sant Joan. El programa de les caramelles de Súria també inclou un concert infantil del conjunt Marcianitus i un concert de cloenda del grup Strombers. A més, la façana de l’Ajuntament s’il·lumina cada vespre amb els diferents colors de les colles. Tot i la suspensió de les caramelles de 2020, l’Ajuntament i els caramellaires no val voler perdre el caliu de la festa i van portar la tradició als balcons i les xarxes socials amb una festa que van batejar com les ConfiCaramelles.