Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Les associacions de comerç titllen les restriccions de “desproporcionades”: “La situació serà ruïnosa per al sector”

ACN Barcelona.-Les associacions de comerç han titllat les noves restriccions “d’absolutament desproporcionades”. “Creiem que aquesta situació serà ruïnosa pel sector”, ha afirmat el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, en […]

Avatar
Agències 04/01/2021

ACN Barcelona.-Les associacions de comerç han titllat les noves restriccions “d’absolutament desproporcionades”. “Creiem que aquesta situació serà ruïnosa pel sector”, ha afirmat el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, en declaracions a l’ACN. “Mesures que no aporten valor i perjudiquen enormement a companyies que, en molts casos, estan tocades de mort, l’únic que fan és agreujar la mortalitat empresarial”, ha advertit el president de Comertia, David Sánchez. Les entitats han reivindicat la seguretat del comerç i han reclamat ajudes “reals” compensatòries per mitigar el greu impacte de la crisi del coronavirus en el sector.

“La situació és absolutament desesperant”, ha manifestat Jené. El president de Barcelona Oberta ha recordat que els comerços han experimentat un tancament pràcticament total durant el Black Friday i una restricció “molt severa” en la campanya de Nadal, una de les més importants de l’any. Per la seva banda, el president de Comertia ha qüestionat l’eficàcia de les decisions del Govern. “Si tenim confinament municipal per reduir l’activitat, no trobo arguments per obligar a tancar dissabte”, ha plantejat. Sánchez ha assegurat que aquesta mesura serà més “perjudicial” que beneficiosa, ja que provocarà la concentració de més persones en menys dies. De la mateixa manera, el president de Comertia ha assegurat que els centres comercials podrien servir per “esponjar” els consumidors d’un mateix municipi. En canvi, l’obligació de tancar aquests establiments provocarà una major concentració de persones en menys espai. A més, Sánchez ha afirmat que no hi ha cap estudi que demostri que les botigues amb un aforament del 30% siguin una font de contagi i ha reclamat al Govern incidir en els comportaments socials, d’on provenen la majoria dels casos. El president de Comertia també ha alertat del tancament definitiu de prop d’un terç dels comerços de Catalunya i ha reclamat mesures per compensar l’obligació de cessar l’activitat. En aquest sentit, Sánchez ha posat com a exemple l’actuació del govern alemany, que ha donat prop d’un 70% de la facturació de l’any anterior als comerços obligats a tancar. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat el president de Barcelona Oberta, que ha reclamat mesures “reals” compensatòries per mitigar els efectes de la crisi en les empreses. Jené ha afirmat que les pèrdues previstes per al sector són “molt elevades”, ja que no provenen només d’aquests deu dies anunciats, sinó de les restriccions d’activitat acumulades des del març. En aquest sentit, el president de Comertia ha criticat les ajudes de 2.500 euros anunciades pel Govern i ha recordat que aquestes només aniran dirigides a les botigues que tanquin els deu dies, però no a aquelles obligades a cessar l’activitat durant el cap de setmana. “És voler apagar un foc enorme amb una galleda d’aigua”, ha manifestat.