Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Les aerolínies avisen que la nova proposta de la CE d’exigències de vols a l’estiu recuperarà els “vols fantasma”

ACN Brussel·les.-Les aerolínies reclamen que la proposta de la Comissió Europea d’exigir un 40% de vols per mantenir les franges o ‘slots’ “no és realista” i pot comportar que s’operin […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Brussel·les.-Les aerolínies reclamen que la proposta de la Comissió Europea d’exigir un 40% de vols per mantenir les franges o ‘slots’ “no és realista” i pot comportar que s’operin “vols fantasma” per retenir les franges horàries la següent temporada. En un comunicat aquest dimecres, el sector denuncia que el plantejament de la CE “no ajuda a la recuperació del sector” i “és massa complex”. La incertesa de la pandèmia fa que les aerolínies vegin “poc probable” omplir totes les franges horàries i per consegüent, mantenir-les. La indústria insta al Consell i al Parlament Europeu a fer canvis a la proposta de la Comissió.

Normalment, les companyies aèries han d’utilitzar un 80% de les franges de vol per mantenir-les en la següent temporada. Amb l’arribada de la pandèmia, la Unió Europea va eximir les aerolínies d’aquesta obligació, ja que el tràfic aeri va caure més d’un 90%.En comptes de proposar una pròrroga d’aquesta exempció, la CE planteja que, de cara a la temporada estival de l’any vinent, es redueixi l’exigència de vol al 40% per retenir les franges.Brussel·les justifica aquesta mesura perquè preveu que la freqüència de vols estigui entorn del 50% dels nivells del 2019.