Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’efecte de les pluges sobre la floració farà caure la collita d’oli d’oliva fins un 40%

ACN Tortosa.-La collita d’oli d’oliva pot arribar a caure fins un 40% per l’efecte de les pluges sobre la floració aquesta pròxima campanya, segons els càlculs d’Unió de Pagesos. Aquestes […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Tortosa.-La collita d’oli d’oliva pot arribar a caure fins un 40% per l’efecte de les pluges sobre la floració aquesta pròxima campanya, segons els càlculs d’Unió de Pagesos. Aquestes precipitacions, expliquen, han comportat una mala pol·linització i un quallat deficient, fet que fa preveure la reducció apuntada a l’espera dels possibles efectes dels danys causats per la malaltia fúngica del repiló. El Baix Camp, amb un 50%, i el Montsià, amb un 40%, serien els territoris més afectats. També a l’Alt Camp, amb pèrdues d’un 20%. A l’Alt Penedès es preveu una caiguda considerable, amb parcel·les sense collita, de la mateixa manera que al Vallès Occidental i Oriental.

Al Baix Ebre, consideren que, malgrat una caiguda prevista del 40% respecte una collita plena, el balanç podria considerar-se satisfactori després d’acumular dos anys amb poca producció, especialment els dos últims, per la greu sequera.A les Garrigues, d’altra banda, la caiguda serà més acusada en les zones on l’any passat va haver molta producció i on es va collir amb condicions climàtiques adverses que van fer caure molta fulla. Per contra, a la zona Garrigues sud-Priorat nord, no es preveu davallada a l’espera de constatar els possibles danys pel repiló.Finalment, a la zona del Baix Penedès la davallada prevista se situa entre el 30 i el 40%, en aquest cas, però, principalment per la gran de la passada campanya i no tant per les pluges.