Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

‘Le dernier voyage de Paul W.R.’ guanya el premi Méliès d’Argent a millor pel·lícula i ‘Dar-dar’, millor curtmetratge

ACN Barcelona.-La millor pel·lícula dels Méliès d’Argent que s’ha anunciat aquest dissabte al Festival de cinema de Sitges ha estat per ‘Le dernier voyage de Paul W.R.’ de Romain Quirot […]

Avatar
Agències 17/10/2020

ACN Barcelona.-La millor pel·lícula dels Méliès d’Argent que s’ha anunciat aquest dissabte al Festival de cinema de Sitges ha estat per ‘Le dernier voyage de Paul W.R.’ de Romain Quirot i el millor curtmetratge per ‘Dar-dar’ de Paul Urkijo. El cineasta francès Romain Quirot reflexiona sobre la infantesa a ‘Le dernier voyage de Paul W.R.’, un film que se situa en un futur proper, en el qual les temperatures han assolit noves cotes insuportables. Per altra banda, el director, productor i guionista, Paco Plaza ha estat guardonat amb el Premi Carrera Méliès per ser “un dels mestres indiscutibles del terror espanyol de les últimes dues dècades”.

En un futur proper, les temperatures han assolit noves cotes insuportables. Quasi tota la fauna s’ha extingit, centenars de milions de persones han esdevingut refugiats climàtics i les reserves de petroli, carbó i gas s’han esgotat. A mesura que la misteriosa Lluna Roja s’acosta perillosament a la Terra, només un home pot salvar el món: el seu nom és Paul W.R., però com que va desaparèixer, tothom l’està buscant.En roda de premsa al Festival de Sitges, el director de ‘Le dernier voyage de Paul W.R.’ de Romain Quirot, va indicar que a la cinta hi ha un missatge ecològic de com la humanitat destrueix el món i com hauríem d’escoltar més a la terra i al planeta. Per altra banda, s’ha guardonat a Paco Plaza. El director de cinema va fer els seus primers passos al món del llargmetratge amb ‘El segundo nombre’ (2002), ‘Romasanta’ (2004) i ‘Cuento de Navidad’ (2005), una tv movie apadrinada per Narciso Ibáñez Serrador. Anys més tard, juntament amb el seu company i amic Jaume Balagueró, fa història al gènere amb ‘REC’ (2007), pel·lícula que inicia una de les sagues de terror més celebrades del nou mil·lenni. Amb ‘Verónica’ (2017) va rebre set nominacions als Premis Goya, i l’any vinent estrenarà ‘La abuela’, un film escrit per Carlos Vermut.